parkinnn

Asayiş

'Aile görünümlü' kapkaççılara suçüstü

Adana'da, son bir haftada, yolda yürüyen 6 kişinin cep telefonunu ’Bir telefon açabilir miyiz?’ diyerek alıp, plakasız otomobille olay yerinden kaçtıkları ileri sürülen 30 yaşındaki Ufuk E. ile 20 yaşındaki Emine K., 7’nci işler

10 Şubat 2014 Saat: 13:56
'Aile görünümlü' kapkaççılara suçüstü
'Aile görünümlü' kapkaççılara suçüstü

Adana'da, son bir haftada, yolda yürüyen 6 kişinin cep telefonunu ’Bir telefon açabilir miyiz?’ diyerek alıp, plakasız otomobille olay yerinden kaçtıkları ileri sürülen 30 yaşındaki Ufuk E. ile 20 yaşındaki Emine K., 7’nci işlerinde suçüstü yakalandı. Özellikle pahalı cep telefonları tercih eden şüphelilerin, güven sağlamak için kendilerini evli gibi gösterdikleri belirlendi.

Plakasız otomobil kullanan şüphelilerin, elinde pahalı cep telefonu bulunan vatandaşların yanına yaklaştıktan sonra ’Hastanede hastamız var. Bir telefon açabilir miyiz?’ diyerek telefonu istedikleri, sonra da telefonla görüşüyormuş gibi yaparak araçla hızla uzaklaştıkları iddia edildi.

Suçlamaları kabul etmeyen şüpheliler ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

’ŞARJIM BİTTİ’

Şüphelilerin cep telefonunu çaldığı 17 yaşındaki G.G., yaşadığı olayı şöyle anlattı:

"Arkadaşlarımla parka gidiyordum. Arkamdan yaklaşan bir kadın, ’Canım, benim telefonumun şarjı bitti. Senin telefonunla bir yeri arayabilir miyim?’ dedi. Ben de inanıp telefonu verdim. Konuşma yaparcasına kulağına dayayıp yürümeye başladı, ardından da kendisini bekleyen plakasız bir otomobile binerek kaçtı."

KONUŞURKEN ALIP KAÇTI

Öte yandan, dün de merkez Seyhan İlçesi Atatürk Bulvarı üzerinde cep telefonuyla konuşarak evine giden 15 yaşındaki B.Ş.’nin arkasından yaklaşan 25 yaşlarındaki erkek, kızın elindeki telefonu alarak kaçtı. Dershaneden dönerken kapkaççının saldırısına uğrayan B.Ş., uzun süre olayın şokunu üzerinden atamadı. Çevredeki vatandaşların ihbarıyla olay yerine gelen polis ekipleri, genç kızın verdiği eşkal doğrultusunda çalışma başlattı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑