parkinnn

Güncel

AK Partili vekilden HDP'li vekillere tepki!

TBMM Genel Kurulu'nda terör örgütü savunuculuğu yapan HDP’li vekillere, AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz sert tepki gösterdi.

30 Ocak 2016 Saat: 14:23
AK Partili vekilden HDP'li vekillere tepki!
AK Partili vekilden HDP'li vekillere tepki!

TBMM Genel Kurulu sert tartışmalara sahne oldu. HDP milletvekilerinin Meclis kürsüsünden terör örgütü savunuculuğu yapması üzerine AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz kürsüye geldi ve HDP’li vekillere cevap verdi. Grup Başkanvekili İnceöz, “Bu kürsü milletin kürsüsü ve bu kürsüye çıkan milletvekili arkadaşlarımızın terör örgütünü değil de milleti temsilen sözcülük yapmaları gerekiyor. Bu kürsüden terör örgütünün sözcülüğünü yapmaya kimsenin hakkı yoktur. Öncelikle, kimin sözcülüğünü yapıyoruz bunun ayrımının iyice ortaya çıkması lazım” dedi. 

Cizre’de bir evin bodrum katında yaralıların olduğunu söyleyen HDP milletvekillerine tepkigösteren İnceöz söylerine şöyle devam etti:

“Gerçeklerle ilgisi olmayan şekilde, Faysal Sarıyıldız’ın ve 24 kişinin bir evde yaralı ve mahsur olduğu söyleniyor. Yaralı olduğu iddia edilen kişileri almak üzere ambulanslar geliyor ancak hem çukurlar hem de nereden geldiği belli olmayan ateş açmaların neticesinde söylenen noktaya gidemiyor. ‘Yaralılar var’ denilen noktadan teröristlerce ateş açılıyor ve bir uzman çavuşumuz şehit düşüyor, beş güvenlik görevlisi de yaralanıyor. Hani oralarda yaralı vardı? Hani ambulanslar gelmiyordu? Milletin kürsüsüne geldiğinizde oradaki Kürt kardeşlerimizi, Türkiye’deki 78 milyon vatandaşımızı aldatıcı şekilde konuşmayacaksınız, gerçekleri konuşacaksınız.”

Operasyonlar terör sorunu çözülene kadar sürecek

Terör örgütüne yönelik operasyonlara ve sokağa çıkma yasaklarının insan haklarına aykırı olduğunu iddia eden HDP’li vekillere İnceöz, “Evet, sokağa çıkma yasakları var. Bunun bir tek sebebi var; PKK terör örgütünün oradaki sivil vatandaşlarımızın canını, malını tehdit etmesidir. Orada bir terör sorunu vardır ve bu çözülene kadar da bu yasaklar uygulanacaktır, çukurlar kapanana kadar da operasyonlar devam edecektir. Bu ülkede Kürt sorunu yoktur, terör sorunu vardır” dedi.

 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑