sobe
sobee

Güncel

Akademi Lise öğrencilerin yazdığı kitap tanıtıldı

Akademi Lise öğrencilerinin yazdığı kitap, Kocaeli Kitap Fuarı’nda Başkan Karaosmanoğlu’nun katıldığı törenle tanıtıldı

16 Mayıs 2017 Saat: 12:33
Akademi Lise öğrencilerin yazdığı kitap tanıtıldı
Akademi Lise öğrencilerin yazdığı kitap tanıtıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkalığına bağlı olarak hizmet veren İzmit Akademi Lise öğrencileri tarafından kaleme alınan “Uzun Yolun Yolcuları” adlı kitabın tanıtımı yapıldı. 9. Kocaeli Kitap Fuarı Kılavuz Gençlik Sahnesinde yapılan tanıtıma Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da katıldı. Başkan Karaosmanoğlu törende yaptığı konuşmada, “Gençlerimizi bu tür etkinliklerle yetiştiriyor, geleceğe hazırlıyoruz” dedi.

 

TANITIMA BAŞKAN KARAOSMANOĞLU KATILDI

Bir yıl boyunca şiir, hikâye, roman, deneme/düşünce, biyografi/portre  kategorilerinde eğitim alan 56 Akademi Lise öğrencisinin eğitim sonunda yazdıkları kitabın tanıtımı Kocaeli Kitap Fuarı’nda yapıldı. Tanıtım törenine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun yanı sıra Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ali Yeşildal, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Raşit Fidan, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Hasan Yılmaz ve Yazarlık Okulunda eğitim veren Fahri Tuna, Mehmet Şeker, Ayşe Sevim, Güray Süngü, öğrenciler ve aileleri katıldı.

 

MEDENİYETİN IŞIĞINI PARLATMAK İÇİN ÇALIYORUZ

İzmit Akademi Lise Yazarlık Okulu kitap tanıtım töreninde bir konuşma yapan Başkan Karaosmanoğlu, “Hayat uzun bir maraton ve hep mücadele dolu. Mücadelede sahip olduğumuz medeniyetin ışığını parlatmak için bu tür çalışmalara önem veriyoruz. Gençlerimizi ancak bu tür etkinliklerle yetiştiriyoruz. Ödül alan öğrencileri tebrik ediyor başarılar diliyorum” dedi.

 

YAZARLARDAN EĞİTİM

Akademi Lise öğrencileri Yazarlık Okulu kapsamında Mehmet Şeker’den deneme, Fahri Tuna’dan portre, Ayşe Sevim’den Şiir ve Güray Süngü’den hikâye yazarlığı eğitimi aldılar. Bir yıl süren eğitimin neticesinde “Uzun Yolun Yolcuları” adlı bir eser ortaya çıktı.

 

ÖĞRENCİLERE KATILIM BELGESİ VERİLDİ

Kitap tanıtım töreninin sonunda Akademi Lise Yazarlık Okulu Atölyesinden mezun olan öğrencilere Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ali Yeşildal tarafından katılım belgesi verilerek Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları hediye edildi.

 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑