parkinnn

Spor

Akademi tıkırında

Akademi Ligleri’nde Gebze Bölgesi’nin tek temsilcisi Darıca Gençler Birliği beş ayrı grupta destan yazıyor. Temsilcimiz bugüne kadar oynadığı 10 maçın 9’unu kazandı, birinde berabere kaldı. Rakip kalelere 28 gol bıraktı. Gruplardan

26 Eylül 2014 Saat: 10:41
Akademi tıkırında
Akademi tıkırında
Akademi Ligleri’nde Gebze Bölgesi’nin tek temsilcisi Darıca Gençler Birliği beş ayrı grupta destan yazıyor. Temsilcimiz bugüne kadar oynadığı 10 maçın 9’unu kazandı, birinde berabere kaldı. Rakip kalelere 28 gol bıraktı. Gruplardan ikisinde zirvede, ikisi

Coca Cola Gelişim Ligleri diye de adlandırılan Akademi Ligleri’nde Darıca Gençler Birliği fırtınası esiyor. U14, U15, U16, U17 ve U19 olmak üzere toplam beş ayrı ligde mücadele eden temsilcimiz sezonun ilk iki haftaları itibariyle oynadığı 10 maçın 9’undan sahada galibiyetle ayrıldı, birinde berabere kaldı. Rakip ağlara 28 gol kaydederken kalesinde sadece dört gol gördü. Önümüzdeki haftalarda orta sıralar ile zirve arasında kopmanın yaşanacağı ön görülen liglerde iki grupta en tepede. İki grupta zirve ortağı. Bir grupta zirveyi çok yakın takipte. İbrahim Erestin’in sorumluluğunda; teknik direktörler Kenan Korkmaz, İbrahim Akdoğan ve Orhan Gençer’in çalıştırdığı gençlerin ilk iki hafta performansları özetle şöyle:

U14…

U14’te Bursa Nilüfer’i iç sahada 4-0, Zonguldak Kömür’ü Zonguldak’ta 6-1 ile geçtiler. Nilüfer maçında sonuca Turan Sarıçay, Muhammet Ali Eroğlu, İbrahim Öztezcan ve Mustafa Ocaklı’nın golleriyle gitti. Teknik direktörlüğünü Kenan Korkmaz’ın yaptığı sarı yeşilliler puan cetvelinde zirveyi kendisi gibi 6 puana sahip 3 rakibiyle daha paylaşıyor, averajla ikinci sırada. Bu hafta evinde 6 puanlı Gölcükspor ile oynayacağı maç zirvede kopmaya etken olacak.

U15…

Darıca Gençler Birliği Akademi Ligi’ne U15’te tekleyerek başladı. İlk hafta evinde ağırladığı Bursa Nilüferspor ile 1-1 berabere kalırken geriye düştüğü maçta bir puanı getiren golü Fatih Demircan’ın ayağından buldu. Kenan Korkmaz’ın talebeleri ikinci haftada Zonguldak Kömürspor’u Zonguldak’ta Muhammet Güner, Atakan Albayrak ve Eray Özdemir’in ayağından bulduğu gollerle, 3-0’lık skorla geçti. Puan cetvelinde dört puanla üçüncü sırada yer alan temsilcimiz hafta sonu grupta 1 puanla sondan ikinci sırada yer edinen Gölcük’e Gölcük’te konuk olacak. Maçı kazanıp bu hafta kolay rakiplerle karşılaşacak Balıkesir ve Sancaktepe Belediye ile arasındaki iki puanlık farkının açılmasının önüne geçmek isteyecek.

U16…

U16’ta İbrahim Akdoğan’ın talebeleri ilk hafta Bursa deplasmanında Nilüfer’i Orhan Demirler’in golleriyle 2-0 yendi. İkinci hafta evinde Zonguldak Kömürspor’a karşı çok zorlansa da 1-0 ile geçmesini bildi. Topladığı altı puanla ve averajla üçüncü sıraya yerleşen sarı yeşilliler üçüncü hafta maçında kentlisi Gölcükspor’u ağırlayacak. Kendisiyle aynı puana sahip Sakarya, İnegöl ve Kocaeli Birlik’in deplasmana çıktığı haftada evinde kazanıp rakiplerinin olası kayıplarında puan farkıyla zirve yapma olasılığı da yüksek.

U17…

U17’de yine İbrahim Akdoğan tarafından liglere hazırlanıp iyi bir giriş yapan Darıca Gençler Birliği ilk hafta Bursa’da Nilüfer’e konuk oldu. 3-0’ı Emre Alan (2) ve Mert Güngör’ün golleriyle yakaladı. İkinci hafta  Zonguldak Kömürspor’u evinde ağırladı. Mert Güngör’ün golü ve 1-0’lık üstünlük ile 3 puanı hanesine yazdı, aynı puan ve eşit averajla zirveyi Sancaktepe Belediye ile paylaşan temsilcimiz üçüncü hafta maçında Gölcükspor’u ağırlayacak.

U19…

Orhan Gençer’in teknik sorumluluğunu üstlendiği U19 takımı ligin ilk haftasında Sancaktepe Belediye’yi evinde ağırladı. Şeref Turanlı ve Alperen Kaplan’ın ayağından bulduğu gollerle 2-0 kazandı. İkinci haftada Sarıyer’e konuk olan temsilcimiz 22 ile 37’nci dakikalarda fırtına gibi esti. Murat Çetinkaya (2), Furkan Er ve Şeref Turanlı ile 4-0 yakaladı. Skoru yeterli görünce skor 69’da 4-2’ye geldi ancak bitime dört dakika kala Fatih Topal maçın skorunu, 5-2 olarak tayin etti. 6 puan ve averajla zirveye oturan temsilcimiz hafta sonu evinde, zirvedeki dörtlüyü iki puan geriden kovalayan Bayrampaşa’yı ağırlayacak. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑