parkinnn

Kültür

Akar: Anneler Günü’nü mutlu kutlayamıyoruz

CHP İlçe Kadın Kolları’nın Anneler Günü etkinliğinde konuşan Milletvekili Haydar Akar, seçim yenilgisi nedeniyle bu özel günü mutlu bir şekilde kutlayamadıklarını ifade ederek, “Ama yılmadan çalışmalıyız” dedi.

10 Mayıs 2014 Saat: 14:16
Akar: Anneler Günü’nü mutlu kutlayamıyoruz
Akar: Anneler Günü’nü mutlu kutlayamıyoruz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmit İlçe Kadın Kolları tarafından İzmit Öğretmenevi’nde düzenlenen Anneler Günü etkinliğinde tüm annelerin bu özel günü kutlandı. Kahvaltıya milletvekilleri Haydar Akar ve Mehmet Hilal Kaplan’ın yanı sıra İl Kadın Kolları Başkanı Nurhan Atalay ve İlçe Kadın Kolları Başkanı Aliye Hale Meriç de katıldı. İzmit’in çeşitli mahallelerinden 60 kadının davetli olduğu kahvaltıda, kadınların Anneler Günü kutlandı.

 

GEZİ ANNELERİNİ SELAMLARIM
Programda ilk konuşmayı yapan Aliye Hale Meriç, kız çocuklarının okumasının önemine vurgu yaparak başladığı konuşmada şunları söyledi: “Evladını kaybetmiş tüm şehit annelerini ve Gezi olaylarında evlatlarını kaybetmiş tüm anneleri sevgiyle kucaklıyorum. Kadınlara yönelik şiddetin her geçen gün arttığı ülkemizde, ‘Cennet anaların ayakları altındadır’ diyen bir gelenekten gelmemiz gerçekten büyük bir tezat oluşturmaktadır.”


MUTLU KUTLAYAMIYORUZ
Aliye Hale Meriç’ten sonra söz alan Haydar Akar, Türkiye’de kadınların en çok şiddete uğradığı bir dönemden geçtiğimizi vurguladı. Yerel seçimlerin sonuçlarına da gönderme yapan Akar, “Bugün çok daha neşeli şekilde Anneler Günü’nü kutlamak isterdik. Ama geçirdiğimiz seçimlerden dolayı çok da mutlu kutlayamıyoruz. Ama yılmadan çalışmalıyız” diye konuştu.


HAKLARI ÖDENEMEZ
Annelerin hakkının ödenemeyeceğini söyleyen Mehmet Hilal Kaplan, “Bu toplumdaki gençlerin iyi bir yurttaş olması annelerin elinden geçiyor. Dolayısıyla ben, büyük küçük demeden hepinizin ellerinden öpüyorum” dedi. Son olarak söz alan İl Kadın Kolları Başkanı Nurhan Atalay, her şeyden önce anne olduklarını söyleyerek “Her ne kadar 30 Mart seçimlerini yenilgi ile sonuçlandırmış olsak da bundan sonra hep beraber çalışmalarımızı sürdüreceğimize inanıyorum” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑