parkinnn

Güncel

Ankara'da Garnizon Koşusu yapıldı

Ankara'da Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 97.yıl dönümünde düzenlenen etkinlikler kapsamında, "Atatürk Garnizon Koşusu" düzenlendi.

27 Aralık 2016 Saat: 16:45
Ankarada Garnizon Koşusu yapıldı
Ankara'da Garnizon Koşusu yapıldı

Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 97. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde 1936 yılından bu yana düzenlenen "Atatürk Garnizon Koşusu", 15 Temmuz darbe girişiminin ardından askeri yükseköğretim okullarındaki öğrencilerin diğer üniversitelere kaydırılmasına rağmen bu yıl da aksatılmadı.

Geleneksel hale gelen Atatürk Garnizon Koşusu, dün Ankara'da yapıldı. Koşu, Kara Harp Okulu'nun öncülüğünde 1936 yılından beri düzenleniyor. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kanun hükmünde kararnameyle askeri yüksek öğretim kurumları kapatılarak, Milli Savunma Üniversitesi'nin bünyesine alınmıştı. Askeri okullardaki öğrenciler de, başka üniversitelere kaydırılmışlardı. Bu duruma rağmen geleneksel hale gelen koşu bu yıl da düzenlendi. Koşuya; Kara Harp Okulu, Hava Harp Okulu ve Deniz Harp Okulu personeli katıldı. Kara Harp Okulundan başlayan Garnizon Koşusu, Kara Kuvvetleri Kavşağı-Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi-Akdeniz Caddesi-Gençlik Caddesi-Anıtkabir Tandoğan Girişi güzergahında yapıldı. Koşu, Anıtkabir'de son buldu.

 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑