parkinnn

Güncel

Antikkapı’dan durmaksızın hizmete devam

Büyükşehir, Defne’de depremzedelerin en büyük gereksinimi olan sıcak yemek ihtiyacını karşılamaya devam ediyor

24 Mayıs 2023 Saat: 13:13
Antikkapı’dan durmaksızın hizmete devam
Antikkapı’dan durmaksızın hizmete devam

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük depremden etkilenen yerleşim yerlerinden olan Hatay Defne’de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları aralıksız devam ediyor. Depremin ilk gününden itibaren Defne ilçesinde üs kuran ve bu kapsamda hastaneden konteyner kente kadar önemli yapıları kısa süre içinde inşa eden Büyükşehir, kurduğu çadır kentte ise afetzedeleri gönül sofrasında buluşturuyor.

 

8 BİN PORSİYON YEMEK ÇIKIYOR

Defne’de depremzedelerin en büyük gereksinimi olan sıcak yemek ihtiyacı Büyükşehir’in iştiraklerinden Antikkapı A.Ş. tarafından hızlı ve güvenli bir şekilde karşılanıyor. Bu kapsamda çadır kentin hemen yanında konuşlandırılan afet mutfağında Antikkapı’nın usta aşçıları her gün birbirinden lezzetli yemekler pişiriyor. Antikkapı, sabah kahvaltısı, öğle ve akşam yemeği olmak üzere günde yaklaşık 8 bin porsiyon yemek hizmeti vererek, afetzedeleri aç ve açıkta bırakmıyor.

 

6 BİN ADET EKMEK ÜRETİMİ

Büyükşehir, inşa ettiği hastane ile hemen yanında bulunan ve yaklaşık bin 500 kişinin yaşadığı konteyner kente de afet mutfağından her gün termoboxlar ile sıcak yemek ulaştırıyor. Antikkapı bunun yanında mobil ekmek fırınında günlük 6 bin adet taze roll ekmek üreterek, hizmette sınır tanımıyor.

 

BM HEYETİNDEN TAM NOT ALMIŞTI

Antikkapı’nın Hatay Defne’de kurduğu afet mutfağı dünya üzerinde deprem yaşanan yerlerde yemek hizmeti veren BM Gıda Programı heyetinden tam not almıştı. Bir süre önce kalıcı mutfakta incelemelerde bulunan Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı (WFP) Türkiye Direktörü ve temsilcileri, “Burayı görünce gerçekten şaşırdık. Böyle bir hizmeti bir yerel belediyenin verebiliyor olması bizi çok mutlu etti. Bütün organizasyonunuz için çok teşekkürler, çok güzel bir iş yapmışsınız. Dünya yemek programı olarak, afetlere gidip yardım yapıyoruz ama buraya geldiğimizde şaşırdık. Bizim burada yapabileceğimiz bir şey yok, siz her şeyi yapmışsınız’’ ifadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑