parkinnn

Yaşam

Artık kuşlar özgür uçacak

Tema Vakfı Kocaeli Gönüllüleri, düğün ve eğlencelerde kullanılan havai fişeklere savaş açtı.

11 Haziran 2014 Saat: 10:22
Artık kuşlar özgür uçacak
Artık kuşlar özgür uçacak

Kuşların ölümüne sebep olan havai fişekler Körfez’de kullanılmayaca.

Tema Vakfı tarafından önemli bir çalışmaya imza atıldı. Tema Vakfı Kocaeli Temsilcisi Nermin Tol önderliğinde geçtiğimiz yıl başlatılan proje ile kuşların ölümüne ve göç zincirlerinin değişimine yol açan havai fişeklerin kullanılmaması sağlanmıştı. 24 Nisan 2013 yılında Kocaeli Valilik 100. Yıl salonunda alınan karar ile Kocaeli’de eğlence amaçlı havai fişeklerin kullanılması yasaklanmıştı. Karar Kocaeli Valiliği tarafından eğlence merkezlerine ulaştırılmıştı. Bu yaşanan gelişmelerin üzerine Tema Vakfı Gönüllüleri eğlence merkezlerine ve otellere ziyaret düzenlendi. Ziyarette havai fişek kullanmayan işletme sahiplerine ve müdürlerine teşekkür edildi.

Tema Gönüllüleri Buzz Restoran'ı ziyaret etti.JPG görüntüleniyor

MİNİKLERDE KATILDI

Gerçekleşen ziyarete Tema Vakfı Kocaeli Temsilcisi Nermin Tol’ün yanı sıra Orman ve Su İşleri Müdürlüğü AR-GE Şefi Dilek Adıgüzel, Tema Gönüllüleri İbrahim Adıgüzel, Güler Güner, Sinem Uçan, Nejdet Kurumanoğlu, Dernekler Annesi olarak tanınan Kezban Saner, Hacer Özcan ve Genç Tema Koordinatörü Doç. Dr. Elif Öncü katıldı. Gerçekleşen ziyarete Bilgi Köprüsü Anaokulu öğretmenleri Sümeyye Subaşı Gürsucu, Evrim Sarıkaya, Banu Ertosun, öğrenciler Mert Barış Boz, Tolga Yılmaz, Beyza Ceylan Özcan ve Egehan Ertosun katıldı.

Tema gönüllüleri Emex Otel'e ziyaret gerçekleştirdi.JPG görüntüleniyor

ARTIK KULLANILMIYOR

İlk olarak Emex Otel’e gerçekleştirilen ziyarette Emex Otel Genel Müdürü Can Danış gönüllüleri misafir etti. Dilek Adıgüzel gerçekleşen ziyarette Körfez’de ki kuş çeşitliliğine değinerek, “Körfez kuş türleri açısından zengin bir bölge. Bizim kuş türlerinin her zaman var olması için özen göstermemiz gerekiyor” dedi. Nermin Tol ise, “Körfez’i kuş türleri açısından özel buluyoruz. Sizlerinde desteğiyle havai fişek kullanımının önüne geçiyoruz” ifadelerinde bulundu. Tema heyeti gerçekleşen ziyaretin ardından Buzz Restoran’a ziyaret gerçekleştirdi. İşletme Müdürü Şerif Dündar’ın karşıladığı Tema heyeti, Dündar’a ilgilerinden dolayı teşekkür etti. Dündar, “bende doğa sevdalısıyım. Havai fişek konusunda müşterilerimizi bilgilendiriyoruz. Bu konuda ısrar edenler çok. Biz havai fişek kullanmıyoruz, bundan sonra da kullanmayacağız” şeklinde konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑