parkinnn

Kültür

ARTVİNLİLER MARSİS GRUBUYLA COŞTU

ARTVİNLİLER MARSİS GRUBUYLA COŞTU Darıca Belediyesi tarafından düzenlenen 8.Şehirler ve Kültürler Kaynaşması’nda Artvinliler Dernek gecesinde sahne alan Marsis Grubu Darıca’da sevenlerine unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu. Artvinliler

4 Eylül 2014 Saat: 14:02
ARTVİNLİLER MARSİS GRUBUYLA COŞTU
ARTVİNLİLER MARSİS GRUBUYLA COŞTU

ARTVİNLİLER MARSİS GRUBUYLA COŞTU

Darıca Belediyesi tarafından düzenlenen 8.Şehirler ve Kültürler Kaynaşması’nda Artvinliler Dernek gecesinde sahne alan Marsis Grubu Darıca’da sevenlerine unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu.

Artvinliler Gecesi’nde bir yanda horon diğer yanda halaylarla unutulmaz bir akşam yaşanırken, yöresel sanatçılar ve folklör ekibinin gösterileriyle başlayan gecede selamlama konuşması yapan Artvinliler Dernek Başkanı Osman Alkan, kültürlerin yaşatılması adına düzenlenen bu önemli organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederek , dernek olarak Artvin’in tüm güzelliklerini Darıca’da paylaşma adına çalıştıklarını ifade ederek , programa katılanlara teşekkür etti.

HER KARIŞINDA AYRI BİR GÜZELLİK YATAR ARTVİNİN

Programda selamlama konuşması yapan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ise konuşmasında Artvin’in yeşilin bin bir tonuyla her karışında ayrı bir güzellik taşıdığına vurgu yaparak, “her akşam  farklı bir şehrimizi ve kültürünü tanıdığımız Şehirler ve Kültürler Kaynaşmasında bu gece Artvin’deyiz.Eşsiz güzellikte olan dağlarıyla,nadide motiflerden oluşan giysileriyle,sahip olduğu zengin doğal kaynaklarıyla, eserleriyle ülkemize mal olmuş şairleri ve sanatçılarıyla,zengin tarih ve kültürel varlıklarıyla,sarp dağlar arasından kendine yol bulan asi Çoruh nehriyle,Cehennem Deresi Kanyonuyla,Kafkas Balı,Kaymağı ve odun kebabıyla,rahmetli Kazım Koyuncu’su ile,tulumla kederlenen davul zurna ile neşelenen güzel ilimiz Artvin’in gecesine hepiniz hoş geldiniz,sefalar getirdiniz , herkese iyi geceler diliyorum’’ diyerek konuşmasını tamamladı.Konuşmaların ardından dernek yönetimi tarafından geceye katılan protokol üyelerine plaket takdim edildi.

Programın son bölümünde sahne alan Marsis Grubu, sevenlerine unutulmaz bir müzik ziyafeti verdi.İlk konserini 28 Nisan 2007'de Çernobil faciasının  21. yıldönümünde vererek adını duyuran Grup , Gürcüce, Hemşince ve Lazca parçalar seslendiriyor.İlk albümleri “Marsis” le 2009 yılında iyi bir çıkış yaklayan grup,2012 yılında çıkardığı ikinci albümü “Zamani Geldi ile müzik piyasasında isim yaptı.

Marsis Grubu’nun şarkılarına zaman zaman eşlik eden izleyiciler, sahilin değişik noktalarında da halaylar ve horonlarla gecenin ilerleyen saatlerine kadar eğlendiler.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑