parkinnn

Güncel

Ateşkes öncesi son toprak savaşı

Suriye'de ateşkes görüşmeleri öncesi Rusya, İran, PYD ve Esed son toprakları almak için dört koldan yoğun saldırı başlattı.

25 Ocak 2016 Saat: 12:29
Ateşkes öncesi son toprak savaşı
Ateşkes öncesi son toprak savaşı

Rus savaş uçakları Suriye’nin doğusundaki Deyrizor kenti yakınlarındaki Kasham kasabasına bomba yağdırdı. Hava saldırılarında 9’u çocuk 63 kişi yaşamını yitirdi. Suriye’de Rus uçaklarının desteği ile ilerleyen Esed güçleri ise Bayırbucak bölgesindeki Türkmen Dağı bölgesinde muhaliflerin elindeki son stratejik kasaba olan el-Rabia’yı ele geçirdi.

BARIŞ GÖRÜŞMELERİ ÖNCESİ TOPRAK SAVAŞI

Ülkenin Lazkiye dahil sahil kanadının tamamını alarak varlığını burada sürdürmek isteyen Esed güçleri, son olarak Rabia kentini ele geçirerek İdlib yolunu açmış oldu. İran ve Rusya, Batıda Esed, kuzeyde de PYD güçlerine büyük destek veriyor. PYD'nin amacı ise Fırat'ın batısına geçerek Cerablus hattının kontrolünü ele geçirmek. Dört koldan gerçekleşen saldırının yoğunlaşmasının sebebi ise bu hafta yapılacak olan barış görüşmeleri öncesi Esed ve PYD'nin alabileceği kadar toprağı ele geçirip görüşmelere bu iddiayla katılmak istemeleri.

BM'nin Suriye Elçisi De Mistura'nın koordinatörlüğünde gerçekleşecek olan görüşmelerde geçici bir ateşkes anlaşması yapılacağı belirtiliyor. Türkiye, rejim ve muhalif temsilcilerinin katılacağı toplantılara PYD'nin dahil edilmesini istemiyor.

 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑