parkinnn

Sağlık

Atık sular değerlendiriliyor

Kocaeli genelinde bulunan 19 arıtma tesisinde atık suların yüzde 99’u arıtılıyor.

17 Haziran 2015 Saat: 10:28
Atık sular değerlendiriliyor
Atık sular değerlendiriliyor

Gebze’de ki arıtma tesisi ise bu anlamda  bölgenin atık sularını arıtıyor.  Öte yandan suyun arıtılması sonucu körfezde balık ve deniz canlısı sayısında da artış görülüyor. İSU tarafından 2011'de yapılan çalışmaya göre, İzmit Körfezi'nde 30'un üzerinde balık ve 70'in üzerinde de canlı türü yaşıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 1 milyon 700 bin kişinin yaşadığı Kocaeli’nde 19 arıtma tesisiyle atık suları arıtarak hem sanayinin kullanımına sunuyor hem de yeşil alanların sulanmasında kullanıyor. Büyükşehir Belediyesi daha yaşanabilir bir Kocaeli için deniz kirliliğin önüne geçmek amacıyla köylere varıncaya kadar kurulan atık su arıtma tesisleriyle atık suları arıtarak denizin ve çevrenin kirlenmesini önlemek amacıyla çalışmalar yürütüyor. Bu kapsamda Kocaeli’nde 7’si biyolojik olmak üzere 19 atık su arıtma tesisi bulunuyor. Körfez’de atık suların % 99’u arıtılıyor.


 SANAYİ VE YEŞİL ALANDA KULLANILIYOR
Arıtma tesislerinden elde edilen gri su hem yeşil alanların sulanmasında hem de sanayi kuruluşlarının kullanımına sunuluyor. Suyun israf edilmemesi gereken sınırlı bir kaynak olduğu bilinciyle tasarruf amaçlı atık suları arıtarak tekrar kullanılır hale getiren Büyükşehir Belediyesi sanayinin oldukça yoğun olduğu Kocaeli’nde yüksek oranda sanayi kuruluşları tarafından kullanılan suyu da arıtma tesislerinden elde edilen gri suyla sağlıyor.


BALIK POPÜLASYONU ARTTI
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Kentin dört bir yanına yapılan arıtma tesisleri kirliliği önlerken atık toplama gemisi ise körfezi kullanan gemilerin petrol ve petrol ürünü atıklarını buraya bırakmamak için aralıksız olarak görev yapıyor. Titizlikle sürdürülen çalışmalar kapsamında İzmit Körfezi uçakla havadan denetlenirken deniz süpürgeleri de denizdeki çöpleri temizliyor.
 İSU tarafından 2011'de yapılan çalışmaya göre, İzmit Körfezi'nde 30'un üzerinde balık ve 70'in üzerinde de canlı türü yaşıyor. Büyükşehir Belediyesi ve çeşitli üniversitelerden akademisyenlerle birlikte İzmit Körfezi Balıklandırma Projesi ile sanayileşme ve kentleşme nedeniyle İzmit Körfez’inde azalmış olan mevcut türleri zenginleştirmek amacıyla çalışmalar yürütüldü. Sanayi ve evsel atıklarla kirlenmiş körfezde şimdi yunus balıkları yüzüyor.

analiz.jpg

gebze-023.jpg

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑