parkinnn

Eğitim

ATIN ENERJİSİNİ ALDILAR

KKEM, Çocukları At ve Toprakla Buluşturdu Atın vucut ısısının çocuklarda özgüven, iletişim, öfke ve sinir kontrolsuzluğu gibi ruhsal bir çok sıkıntıya iyi geldiğini ileri süren Kişisel Eğitim Uzmanı Kader Koçoğlu, öğrencilerini

12 Haziran 2014 Saat: 10:47
ATIN ENERJİSİNİ ALDILAR
ATIN ENERJİSİNİ ALDILAR

KKEM, Çocukları At ve Toprakla Buluşturdu Atın vucut ısısının çocuklarda özgüven, iletişim, öfke ve sinir kontrolsuzluğu gibi ruhsal bir çok sıkıntıya iyi geldiğini ileri süren Kişisel Eğitim Uzmanı

Kader Koçoğlu, öğrencilerini at ve toprakla buluşturdu. Koçoğlu Kekeme Eğitim Merkezi (KKEM) kurucusu Koçoğlu, merkezlerinde eğitime devam eden 50’ye yakın öğrenciye Gebze Cumaköy’de bulunan Atlıbey At Çiftiğinde terapi uyguladı. Velilerin de hazır bulunduğu terapide çocuklar at üzerinde tur atarken, toprakta çeşitli oyunlar oynayıp stres attılar. Oldukça keyifli saatler geçiren KKEM öğrencileri bir yandan eğlenip, diğer yandan da eğitim aldılar.

PİKNİK HAVASINDA EĞİTİM

Piknik havasında geçen uygulamada, Kader Koçoğlu önce eğitici bilgilendirmeler yaptı. Atın yaydığı ısının çocuklar üzerindeki olumlu etkileri anlatan eğitimci Koçoğlu’na 2 psikolog, 1 aile danışmanı ,1 beden eğitimi hocası , 1 sınıf ögretmeni ve 1 de anasınıfı oğretmeni eşlik etti. At çifliğinde saat 12.00-18.00 arası devam eden uygulamalı terapiden velilerde  oldukça mutlu olduklarını ifade ettiler. Çocuklar seyisler eşliğinde sırayla at sırtında tur attıktan sonra, çiftiğin bahçesinde kurulan oyun alanlarında mendil kapmaca, ip atlamaca, kör ebe, kaydırak, zıplama gibi oyunlar oynayarak hazırlanan ikramlarla karınlarını doyurdular.

ATIN ENERJİSİNİ ALDILAR

Diğer yandan KKEM sahibi Kader Koçoğlu, benzer eğitimlerin devam edeceğini belirterek ,’’ Bilindiği gibi eğitim merkezimiz kısa bir süre önce Gebze’de hizmete girdi. Dört ay içinde kekeme sorunlu 20 öğencimizi normal konuşma seviyesine çıkardık. ‘’Kekemelik kader değildir’ sloganımızı hayata geçirmekten mutluluk duyoruz. Vatandaşların güveni üzerimizde yoğunlaştı. Bugün eğitim konularımızdan bir değişik yöntemi uyguladık. Öğrencilerimizi atın gücü ve toprağın enerjisiyle buluşturduk.’’ dedi. 

ÖZGÜVEN KAZANDILAR

Eğitimci Kader Koçoğlu, ’’Atın vucut ısısı ve heybetli bir hayvan olması çocuklarda özgüven, iletişim, öfke ve sinir kontrolsuzluğu gibi ruhsal bir çok sıkıntıya iyi geliyor. Kekemelik rahatsızlığı olan öğencilerimize bu terapiyi de uyguladık. Öğrencilerimiz ruhsal ve bedensel pozitif birgün geçirdiler.’ şeklinde konuştu.

1- Koçoğlu Kekeme Eğitim Merkezi’nin öğrencileri at terapisine aileleriyle birlikte katıldı.

1.JPG görüntüleniyor

2- Kader Koçoğlu terapide öğrencileri ata bindirip eksersizler yaptırdı, seisler çocuklara yardımcı oldu.

2.JPG görüntüleniyor

3- Kişisel Gelişim Uzmanı Kader Koçoğlu, konusunda Türkiye’nin en genç eğitmeni ünvanını elinde bulunduruyor. Perapide öğrencilerinin başarısından oldukça mutlu olduğu da yüzüzne yansıdı.

3.JPG görüntüleniyor

4- Öğrenciler bedeneğitimi öğretmeni nezaretinde oyunlar oynayıp bol bol eğlendi. Toprakla ve atla buluşan öğrenciler hallerinden memnundular

4.JPG görüntüleniyor

5- Öğrencilerden bir grupu ise eğitmenleri Kader Koçoğlu’ndan ata nasıl binilmesi gerektiğini gördüler.

5.JPG görüntüleniyor

6- KKEM kurucusu Koçoğlu tüm çalışmalarından babası Cengiz Koçoğlu’ndan büyük destek gördüğünü söylerken, baba Koçoğlu’da kızıyla gurur duyduğunu anlattı.

6.JPG görüntüleniyor

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑