parkinnn

Güncel

Avrasya Tüneli'nin açılışında dikkat çeken tarih

Başbakan Binali Yıldırım’ın, Ulaştırma Bakanlığı’ndan bu yana yakından izlediği projelerden biri olan Avrasya Tüneli yarın açılıyor. Açılışın tarihi ise Yıldırım’ın doğum gününe denk geldi.

19 Aralık 2016 Saat: 14:59
Avrasya Tünelinin açılışında dikkat çeken tarih
Avrasya Tüneli'nin açılışında dikkat çeken tarih

Başbakan Yıldırım, yarın Ak Parti Grup toplantısını yapmayacak. Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yapacağı Avrasya Tüneli törenine katılacak. Açılış gününün Yıldırım için bir anlamı daha bulunuyor. Yıldırım’ın en fazla önemsediği projelerden olan Avrasya Tüneli’nin açılışının Yıldırım'ın doğum günü olan 20 Aralık'a denk gelmesi de dikkat çekti.

HAREM-ÇATLADIKAPI 7 DAKİKA

Göztepe-Kazlıçeşme arasında hizmet verecek projenin toplam uzunluğu 14.5 kilometre, bunun 5.4 kilometrelik bölümü deniz tabanı altında inşa edildi.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü güzergâhından gidildiğinde ise bu iki nokta arasındaki yolculuk süresi 1 saatten fazla sürüyor. Bu nedenle tünel hizmete girdiğinde İstanbul trafiğine rahat bir nefes aldıracak. Göztepe-Kazlıçeşme arasında hizmet verecek projenin toplam uzunluğu 14.5 km iken bunun 5.4 kilometrelik bölümü deniz tabanı altında inşa edildi. Proje otomobillerin ve minibüslerin geçeceği 2'şer şeritli ve iki katlı tünelden oluşuyor. Tünelin en derin bölümü deniz seviyesinden 106 metre aşağıda bulunuyor.

GÜVENLİK ÜST DÜZEYDE

Tünelde operasyon merkezi 24 saat boyunca tünelin güvenli çalışması, trafiğin kesintiye uğramadan akması için çalışacak. Her 600 metrede bir konumlanan emniyet şeritleri, alt ve üst katlar arasında geçişi sağlayan ve tünel boyunca uzanan acil tahliye sistemi ile güvenli bekleme alanları, anlık bilgi akışı için genel anons sistemi bulunacak. Ayrıca tünelde her noktasından erişilebilen haberleşme ve ihbar sistemi, tünelin her noktasının 7x24 izlendiği kapalı devre televizyon sistemi ve olay algılama sistemleri, yangına dayanıklı yüzey kaplaması, tünelin her noktasından rahatça erişilen özel yangın söndürme sistemleri bulunuyor. Tünel fay hatlarına yakınlığı nedeniyle 9 büyüklüğünde depreme dayanacak güçte yapıldı.

GEÇİŞ ÜCRETİ 17 TL

14.6 kilometre uzunluğundaki proje sayesinde Kazlıçeşme-Göztepe arasındaki yoğun trafikte 100 dakikada alınan yol 15 dakikaya inecek. Raylı sisteme sahip Marmaray'ın aksine Avrasya Tüneli'nden otomobiller geçecek. Günde 120 bin aracın geçiş yapacağı hesaplanırken, geçiş ücretinin 17 TL olacağı planlanıyor. 5.4 kilometrelik iki katlı tünelin hem Avrupa hem de Asya Yakası'nda toplam 8 gişe bulunacak. Yavuz Sultan Selim ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri'nde olduğu gibi gişelerden geçişler OGS ve HGS ile yapılabilecek

 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑