parkinnn

Kültür

AYAK BACAK FABRİKASI’NI İLK KEZ SAHNELEDİ

Gebze’nin kültür sanatta aktif ve üretken sivil toplum örgütü; Bilimsel ve Kültürel Araştırmalar Yayıncılık ve Üretim Kooperatifi – BİLKAR’ın tiyatro topluluğu, pandemi sürecinin ardından ilk defa yeni bir oyunla Gebzeli tiyatroseverlerle buluştu.

24 Ekim 2023 Saat: 19:51
AYAK BACAK FABRİKASI’NI İLK KEZ SAHNELEDİ
AYAK BACAK FABRİKASI’NI İLK KEZ SAHNELEDİ

Sermet Çağan’ın eseri Ayak Bacak Fabrikası adlı oyuna BİLKAR Tiyatro Toplulukları Genel Sanat Yönetmeni Abbas Kırçıl’ın yönetmenliğinde üç ay gibi bir zaman diliminde, asıl işleri bittikten sonra mesainin ardından provalarla hazırlanan topluluk, yeni oyununun prömiyer diye adlandırılan ilk gösteriminde, ayakta alkışlandı.

 

BİLKAR Başkanı Serdar Dikkatli oyun öncesi yaptığı konuşmada emekçi kenti Gebze’de Payidar’dan sonra yine işçiyi, emekçiyi ilgilendiren; ölümlü olanları “iş cinayeti” diye tanımlanan iş kazalarına da atıfta bulunan, Türkiye’nin birçok yerinde birçok topluluk tarafından da sahnelenen Ayak Bacak Fabrikası’nı tiyatro toplulukları ile sahnelemekten büyük mutluluk ve onur duyduklarını söyledi.

Ülkemiz ve dünyamız gündemindeki İsrail’in faşizme ve soykırıma dönüşme evresindeki Filistin saldırısına değindi. İsrail Hükümeti’nin tutumundan tüm İsrailliler’in sorumlu tutulamayacağını kaydeden Dikkatli başta komünist, sosyalist çizgideki partiler ve bireyler olmak üzere yüksek oranda İsrailli’nin Hükümet’i sıkıştırdığını, aynı zamanda sivil saldırılara yönelen Hamas’ın da tutumunu benimsemediğini açıkladığını söyledi. Dikkatli, “Öteki İsrail var. Biz öteki İsrail’den yanayız” dedi.

TİYATRO 5

 

Topluluk oyuncuları Osman Hamdi Bey’deki ilk gösterime hazırlanırken bir arada bu pozu verdi: Derya Ağdaş (Çöpçü), Fatih Erdaş (Öküz), Sedat Kaynar (Seyyar satıcı), Zeynep Özer Ala (Kadın), Gülcan Doğan (Kız), Adem Taştekin (Şef), Rıdvan Sarıoğlu (Papaz), Burak Yalçın (Mahkum genç), Selma Çamyurdu (Sağlık uzmanı) Özgür Özbay ve Celal Kaya (Derebeyleri, polisler, yargıçlar, siyasetçiler)

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑