parkinnn

Eğitim

‘AYM kamu vicdanını dinledi’

Aktif Eğitimciler Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Mahmut Mollarecep Anayasa Mahkemesi’nin dershanelerin kapatılmasına ilişkin kanunu iptal etmesine yönelik görüşlerini açıkladı.

16 Temmuz 2015 Saat: 10:29
‘AYM kamu vicdanını dinledi’
‘AYM kamu vicdanını dinledi’

Aktif Eğitimciler Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Mahmut Mollarecep Anayasa Mahkemesi’nin dershanelerin kapatılmasına ilişkin kanunu iptal etmesine yönelik görüşlerini açıkladı. Mollarecep açıklamasında, “beklenen dershaneler konusunu görüştü ve Milli Eğitim Bakanlığında ki pek çok değişiklikle birlikte dershanelerin kapatılmasını da kapsayan yasayı iptal etti. AYM bu kararla siyasi baskılar yerine hukukun ve kamu vicdanının sesine kulak vererek yarınlarımıza ipotek konulmasına izin vermemiştir. Milyonlarca gencimizin gelecek planlarına yapılan hukuksuz ve keyfi müdahalelere geçit vermemiştir.

KORSAN DERSHANECİLİĞE GEÇİT VERİLMEDİ

 Aynı zamanda AYM bu kararıyla örgün eğitime dair görevlerini yerine getirmekte zorlanan devlet okullarını korsan dershanecilik yapmaktan kurtarmıştır.

Ayrıca yüksek mahkeme aynı kanunun okul yöneticileriyle ilgili liyakat esaslı atama sistemini yok eden maddelerini de iptal etmiştir. AYM Bakanlığın A’dan Z’ye siyasallaştırılmasını engellemiştir. Devlete ait makam ve mevkilere siyasi/sendikal vb. subjektif referanslarla atama yapılmasını hukuki bulmamıştır.

Konu hakkında yapılması gerekenlere dair görüşlerimiz Yüksek Mahkemenin gerekçeli kararını yayınlamasını müteakip kamuoyuyla paylaşılacaktır.”

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑