parkinnn

Röportaj

Bahattin Demircan'a 'aday ol' baskısı

Adeta bir koltukta üç karpuz taşıyan iş insanı, her kesimden aynı telkini alıyor

26 Mayıs 2023 Saat: 17:15
Bahattin Demircana aday ol baskısı
Bahattin Demircan'a 'aday ol' baskısı

On ay sonra gerçekleşecek olan yerel seçimlere hazırlıkların başladığı şu sıralar, bölgemizin tanınmış iş insanlarından Bahattin Demircan'a herkesimden aynı telkinler geliyor. Aday ol.

BİR KOLTUKTA ÜÇ KARPUZ

Özellikle  yıllardır kanayan  nakliyeciler garajı esnafının sorunlarını çözmesi  ile isminden söz ettiren iş insanı Bahattin Demircan'ın politik  geçmişini de bilen siyasi gözlemciler, '' Bahattin Demircan çok donanımlı bir insan. İş hayatında başarılı, STK'da başarılı, siyasette yetenekli. Adeta bir koltukta üç karpuz taşıyor. Böylesi deneyimli  ve toplumda karşılığı olan insanların aktif siyasette olması lazım. Demircan yerel seçimlerde mutlaka belediye başkanı adayı olmalı.'' şeklinde değerlendirme yapıyorlar.

Bünyesinde 300 firmayı barındıran Türkiye'nin lojistik kalbi ; Gebze Nakliyeciler ve Lojistikçiler Derneği'nin  Başkanı  Bahattin Demircan'ın ,  aynı zamanda Sinop Dernekler Konfederasonu ve Karadeniz Lojistik'in de yönetim kurulu başkanı olan olduğunu belirten gözlemciler, Demircan'ın nakliyeci esnafı için verdiği mücadeleyi  hatırlatarak ,'' Nakliyecilere  mükemmel hak ve hizmetler kazandırandı. Büyük mücadele verdi.'' diyerek şu bilgileri verdiler ;

KAMYON GARARJININ SORUNLARINI ÇÖZDÜ

''Öncellikle  kamyon garajını nakliyeciler derneği olarak Gebze Belediyesi'ne biz kazandırdı.  Altı yıldır Gebze Belediyesi ile mevcut işletmecinin arasında mahkemelik süreç vardı.  Gebze Belediyesi mevcut işletmeciyi çıkartamıyordu. Demircan nakliyecileri kullandırmadı ve nakliyeciler derneği  olarak altı mahkemeye müdahil oldu. Gebze Nakliyeciler Garajı'nı Gebze Belediyesi'ne kazandır.  Mevcut işletmecideyken kiralar çok yüksekti,  Başkan Zinnur Bey ile görüşmeler sonucu iki yıl kira zammı yapmadı. Otopark asfalt oldu. Nakliyeci esnafı çamurdan, tozdan geçemiyordu, şimdi  her taraf asfalt oldu. Türkiye genelindeki lojistikçilere belgesi olmayan şirketlere,  tio belgesi  kazandırdı.  Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçen ve ağır ceza yiyen  kamyoncu esnafının cezalarının oranının düşürülmesinde hükümet nezdinde girişimlerde bulundu , sonuç aldı. Esnafın faiş cezaları düşürüldü. ''

DEPREMDE İLK KOŞAN OLDU

Gebze'de geniş bir kesim tarafından tanınan, daha önceleri Darıca'da AK Parti yönetiminde aktif siyaset yapan Bahattin Demircan'ın yerel seçimlerde mutlaka değerlendirilmesine  vurgu yapan çevreler, pandemi ve 6 Şubat çoklu depreminde Demircan ve ekibinin gerçekleştirdiği hizmetlere de dikkat çektiler.

Diğer yandan '' Pandemi sürecinde sağlıkçılardan sonra en çok yorulan nakliyecilerdir. '' oldu diyen nakliyecciler ise  , ''Çünkü üreticinin bitirip tüketiciye gönderdiği malzemeyi bizler gönderdik. Nakliyeci ve kamyoncu esnafı olmasaydı ürünlerin taşıması olmazdı. En büyük sıkıntıyı biz çektik. O süreçte de kaderimizle baş başa bırakıldık. Çoğu işyerleri çalışmadı,  çoğu elamanlarımız çalışmasına rağmen  Demircan kendi cebinden  maaşlarını ödedi.  Devletten bir kuruşta destek almadık. '' dediler.

SİNOPLULAR KİTLE OLARAK ARKASINDA

Ankara, Kocaeli, İstanbul olmak üzere altı federasyondan oluşan güçlü bir yapıda Sinop Dernekler Konfederasyonu'nu Bahattin Demircan'ın oluşturduğunu dile getiren STK çevreleri de  bu yönde görüş belirtirken, ''  Demircan yaklaşık beş yıldır Sinop Dernekler Konfederasyonu'nun hem kurucu , hem genel başkanıdır. İz bırakan çalışmalar yapıyor, hemşeri kitlesinin tüm desteğini alıyor. Büyük bir keitleyi tepsil ediyor. Özellikle Çayırova'da yaygın nüfusu olan Sinoplular  ve ddiğer yöre mensupları Demircan'a tam destek veriyorlar. Böyle bir insanın mutlaka  siyaeten değerlendirilmeli  gerekir.  O yüzden ilk seçimlerde aday olması gerekir. '' diyorlar.

BAHATTİN DEMİRCAN KİMDİR?

06 Mayıs 1977 yılında Sinop'ta dünyaya geldi. 1977 yılında Maltepe'ye yerleşti. Evli ve 3 çocuk babasıdır. Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde öğrenim hayatına devam ediyor. 1998 yılında lojistik sektöründe Karadeniz Lojistik firmasını kurarak girdi. Yurtiçi ve yurtdışı rotasyonlara ağırlıklı olarak ilaç sevkiyatları gerçekleştiriyor. Bunun yanında çeşitli sivil toplum kuruluşlarında kurucu başkan olarak yer aldı. Şu anda Sinop Dernekler Konfederasyonu Genel Başkanı ve Gebze Lojistikçiler ve Nakliyeciler Derneği Genel Başkanıdır. .Ülkemizde meydana gelen afetlerde hem lojistik anlamında hem de yardım anlamında büyük organizasyonlara imza attı. Ayrıca Türkiye genelinde lojistikçilerin ticari lojistik belgesi almasında aktif rol oynadı. Ak Parti Darıca İlçe Başkanlığı'nda 3 dönem ilçe yöneticiliği, 2 dönem başkan yardımcılığı görevini yürüttü.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑