parkinnn

Güncel

BAKAN OĞLUNU GÖZALTINA ALAN EKİPTEKİ MÜDÜRÜN GÖREV YERİ ÜÇÜNCÜ KEZ DEĞİŞTİ

Ankara Emniyeti’nde, dün de görevden almalar devam etti. Merkez ilçeler Çankaya, Keçiören, Mamak ve Sincan olmak üzere 18 ilçe emniyet müdürü görevden alındı. Ayrıca şube müdürü pozisyonunda olan 59 müdürün görev yeri de değişti

18 Ocak 2014 Saat: 12:15
BAKAN OĞLUNU GÖZALTINA ALAN EKİPTEKİ MÜDÜRÜN GÖREV YERİ ÜÇÜNCÜ KEZ DEĞİŞTİ
BAKAN OĞLUNU GÖZALTINA ALAN EKİPTEKİ MÜDÜRÜN GÖREV YERİ ÜÇÜNCÜ KEZ DEĞİŞTİ

Eski Bakan Zafer Çağlayan’ın oğlunun Ankara’da gözaltına alma işlemini yapan ekip içinde bulunan KOM Şube Müdürü Şamil Osman Kaya’nın ise üçüncü kez görev yerinin değiştirilmesi dikkat çekti.

Daha önce KOM’dan alınarak Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü’ne atanan Kaya buradan da alınarak personel emrine verildi.

Bu arada Çorum ve Van’da da görev değişiklikleri oldu. Çorum İl Emniyet Müdürlüğü’nde KOM Şube Müdürü olarak görev yapan Ahmet Oruç, Ruhsat Şube Müdürlüğü görevine atandı. Valilik oluru ile görev yeri değiştirilen Oruç’un yerine ise Pasaport Şube Müdürü Adnan Özdemir atandı. Van Emniyet Müdürlüğü’nde ise İstihbarat Şube Müdürü İsmail Hakkı Kılıç, Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğüne atandı. Kılıç’ın yerine atanacak kişi ise belirlenmedi.

KİLİS EMNİYET MÜDÜRÜ BAKANLIK ONAYIYLA GİTTİ

VAN Merkezli El-Kaide operasyonu kapsamında İHH’nın büro ve deposunun aranmasıyla gündeme gelen Kilis’te Emniyet Müdürü Mehmet Akpınar görevden alındı. Kararname beklenmeden İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın onayıyla görevden alınan Akpınar’ın yerine ise Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenlik Daire Başkanlığı’nda görevli 1. Sınıf Emniyet Müdürü Candemir Özdemir geçici görevle atandı.

TERÖR MÜDÜRÜ DE GÖREVDEN ALINMIŞTI El Kaide operasyonunda Kilis’teki İHH büro ve deposunda arama yapılmış, İHH çalışanı İ.İ. gözaltına alınmıştı. Savcılık ve mahkeme kararı olmadan İHH deposunda arama yapıldığı iddiaları üzerine de İçişleri Bakanlığı ve EGM Emniyet Müdürü ve operasyona katılan polisler hakkında inceleme başlatmıştı. Operasyonun hemen ardından Terörle Mücadele Şube Müdürü Devlet Çıngı ve şubede görevli müdür, amir ve operasyonal bölümden 13 kişi daha görevden alınmıştı. İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın onayıyla 3 yıldır kentte görev yapan Emniyet Müdürü Mehmet Akpınar’da geçici kararla merkeze alındı.

FİŞLEMEYLE DE GÜNDEME GELMİŞTİ İHH’daki aramanın yanı sıra Kilis, “AK Partiye Paralel Fişleme - Paralel devlet önce dinlemiş sonra fişlemiş” başlıklı haberlerle de gündeme gelmişti. İddialar göre polis Ak Parti Kilis İl Teşkilatı üyeleri ile bazı basın mensuplarının isim, meslek, adres, vesikalık fotoğraflarıyla fişlendiği belirtilmişti. Akpınar iddialar üzerine, “Kurumumuza atfen dile getirilen söz konusu iddialar tamamen asılsızdır, gerçek dışıdır ve doğru değildir. Kaldı ki bu tür uygulamalar hukuk devleti ve demokrasiyle asla bağdaşmaz. Polisin bir fişlemesi yoktur” açıklaması yapmıştı.

EVCİL’E İŞKENCE İLE GÜNDEME GELMİŞTİ Kilis’e atanan Candemir Özdemir ise Bursa’da görev yaptığı sırada Nesim Malki’yi öldürttüğü iddiasıyla gözaltına alınan işadamı Erol Evcil’e işkence yapılması iddiasıyla gündeme gelmişti. Özdemir ve bazı polis müdürleri, Evcil’in şikayeti üzerine açılan davada beraat etmişti.

17 İL EMNİYET MÜDÜRÜ GİTTİ 17 Aralık operasyonun ardından önce İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın görevden alınmış ardından da kararname ile aralarında Ankara, Adana, Hatay, İzmir gibi illerin de aralarında bulunduğu 15 İl Emniyet Müdürü merkeze çekilmişti. Kilis Emniyet Müdürü Akpınar’ın da görevden alınmasıyla “Büyük rüşvet” operasyonun ardından 17 il emniyet müdürü merkeze çekilmiş oldu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑