parkinnn

Yaşam

Barajlarda su sıkıntısı yok

Yuvacık Barajı’nda sıcak yaz günlerinin yaşandığı şu günlerde doluluk oranı yüzde 94 seviyelerinde.

29 Temmuz 2015 Saat: 12:06
Barajlarda su sıkıntısı yok
Barajlarda su sıkıntısı yok

Geçen yıl bu zamanlar kuruyan derelerin, suları neredeyse 100 metre çekilen Sapanca Gölü’nün haberlerini yapıyor, kuraklık tehlikesine karşı vatandaşları uyarıyorduk. Bugünlerde ise, geçen yıl duymayı çok arzu ettiğimiz barajların yüksek doluluk oranları, su sıkıntısı çekilmeyeceği yönündeki haberler var. Sıcakların arttığı, yazın en sıcak günlerinin yaşandığı şu günlerde ilimizdeki iki barajın da doluluk oranının üst seviyelerde olduğu yetkililerce bir kez daha açıklandı. Yuvacık Barajı’ndaki doluluk oranı yüzde 94 civarındayken, Kandıra ve çevresini su ihtiyacı karşılayan Namazgah Barajı’nda ise doluluk oranı yüzde 77 seviyelerinde. 

BU YIL YÜZÜMÜZ GÜLÜYOR 

Yuvacık Barajı ve Sapanca Gölü, geçen yıl neredeyse kuruma aşamasındayken Nisan ayından itibaren başlayan yağışlı hava bütün endişeleri ortadan kaldırdı. Daha önceki yıllarda benzeri görülmeyen yağışı hava haziran ayı ortalarında kadar Kocaeli genelinde etkili oldu. Durum böyle olunca Kocaeli’nde yağmur yağışından dolayı bazı istenmeyen mağduriyetler yaşansa da, geçtiğimiz yıl kuruma tehlikesi geçiren Yuvacık Barajı ile yok olmakla karşı karşıya kalan Sapanca Gölü adeta yeniden doğdu.

 47 MİLYON 920 BİN METREKÜP SU VAR 

Yüzde 99 doluk oranına kadar çıkan Yuvacık Barajı bugünlerde yüzde 97 seviyesinde. Barajda 47 milyon 920 bin metreküp su bulunuyor. Kandıra ve çevresini su ihtiyacı karşılayan Namazgah Barajı’nda ise doluluk oranı yüzde 77 seviyelerinde. Barajdaki su miktarı 17 milyon 400 bin metreküp. Sapanca Gölü de artık eski seviyesine geri döndü. Hatta zaman zaman taşmalar bile yaşandı. Kocaeli daha uzun yıllar su sıkıntısı çekmeyecek gibi görülüyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑