parkinnn

Güncel

Başbakan Yıldırım Malta'da

Başbakan Binali Yıldırım, Malta Başbakanı Joseph Muscat ile ortak basın toplantısı düzenliyor

17 Şubat 2017 Saat: 14:48
Başbakan Yıldırım Maltada
Başbakan Yıldırım Malta'da

Başbakan Binali Yıldırım Malta Başbakanı Muscat ile görüşmelerine istinaden, "Karşılıklı ticaretin geliştirilmesi yatırımların artırılması konularını detaylı görüşme fırsatımız oldu" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım açıklamasında şunları kaydetti:

Malta daima türkiye'nin AB üyeliğini koşulsuz destekleyen bir ülke. Bunu takdir ediyoruz. Malta'nın AB dönem başkanlığı içerisinde AB-Türkiye ilişkilerinin daha da geliştirilmesi ve güncellenmesne karar verilen Gümrük Birliği anlaşmasının çalışmalarına başklanmasını ümit ediyoruz. Sayın Başbakanın gereken desteği vereceğinden eminiz. 15 Temmuz'da Türkiye'ye ve Türk hükümetine destek vermelerini takdirle karşılıyoruz. Sayın Başbakan ile mülteci sorununu ve Suriye'de barışın tesis edilmesi siyasi çözümün bulunması konularını ele aldık. Bu konuda müşterek olarak neler yapabileceğimizi etraflıca değerlendirdik.

DAHA HIZLI ADIM ATILMASI GEREKLİ
AB ile Türkiye arasındaki mültecilerin durumuyla ilgili, Avrupa Türkiye arasındaki vize serbestisi konularıyla ilgili bugün yaşanan sorunlarıda değerlendirdik. Avrupa'nın bu konuda daha hızlı adım atmasının gerekli olduğunu dile getirdik.

Malta geleneksel denizci bir ülke. Dünyanın 3. büyük gemi sicili bakımında ülkesidir. Dolayısıyla denizcilik alanındaki işbirliğimizi ileri taşıma imkanı gördük ve teyit ettik.

Ayrıca yabancı dil eğitimi konusunda Malta ile çok daha yakın çalışma imkanı olacağını düşünüyoruz. Bu konuları etraflıca değerlendirdik.

 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑