parkinnn

Yaşam

Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Anıl’la gurur duydum”

Başkan Karaosmanoğlu, Güney Afrika‘da yapılacak atletizm şampiyonasında Milli Takımımızda görev yapacak Down Sendromlu Anıl Demir’i misafir etti

11 Haziran 2015 Saat: 10:31
Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Anıl’la gurur duydum”
Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Anıl’la gurur duydum”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nu Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Spor Müdürü, eğitmenleri ve Türkiye Özel Sporcular Federasyonu Bölgeler atletizm şampiyonasında Down erkekler gülle atma branşında altın madalya sahibi Anıl Demir ziyaret etti. Başkan Karaosmanoğlu, merkez hakkında bilgi aldıktan sonra Down Sendromlu ve engelli çocuklarımızın özel insanlar olduğunu belirterek, “Bu gençlerimizin üzerine titremeliyiz. Onları toplumun içinde sosyalleştirerek, hayatın içinde tutarak önlerini açmalıyız. Özel çocuklarımız hayatımızın bir parçasıdır” dedi.

 

“GÜNEY AFRİKA ŞAMPİYONASI ÖNCESİ MORAL OLDU”

Bu yıl Antalya’da yapılan Türkiye Özel Sporcular Federasyonu Bölgeler atletizm şampiyonasında Down erkekler gülle atma branşında altın madalyası, Nisan 2015’te Adana’da yapılan Türkiye şampiyonasında Türkiye ikinciliği bulunan Down Sendromlu sporcu Anıl Demir, 22-28 Eylül 2015 tarihleri arasında Güney Afrika’da yapılacak şampiyona öncesinde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nu ziyaret ederek, moral depoladı. Başkanı Karaosmanoğlu, dünya ikinciliği de bulunan Down Sendromlu sporcu Anıl’ın sportif başarısını ve azmini takdir ettiğini belirterek, “Sizlerin başarısı bizim için büyük bir mutluluk kaynağıdır. Sen ve senin gibi yüzlerce çocuğumuzun artık toplumun içinde yer alması ve adından söz ettirebilmeleri, başarılı bireyler olarak karşımıza çıkması bir başkan olarak beni hep gururlandırır. Anıl’a Güney Afrika’daki şampiyonada başarılar diliyorum. Senin gibi başarılı bir sporcuyu Kocaeli’mizi ve ülkemizi temsil etme seviyesine getiren eğitmenlerine de çok teşekkür ediyorum” dedi. 

ANIL’IN BAŞARISI SADECE SPOR DEĞİL
Sadece sporla başarısını sınırlandırmayan Down sendromlu Anıl,  hayata sımsıkı sarılarak sporculuğunun yanında başarılı bir şekilde bir yıldır kadrolu olarak Gölcük Ford Otosan Fabrikası’nda çalışıyor. Başkan Karaosmanoğlu, Anıl’ın özel eğitim alması, sporda ülkemizi temsil etmesinin yanında fabrikada başarılı bir şekilde çalışmasının çok önemli olduğunu belirterek, “Anıl, Down sendromlu çocuklarımıza örnek olacak şekilde kendisini geliştirmiş, engelli olmayan insanlardan daha çok niteliklere sahip olmuş. Anıl gibi diğer gençlerimizi de iş hayatında istihdam sağlayarak ailelerin üzerindeki baskıyı azaltırken, özel çocuklarımızı hayatta daha sosyal olmalarını sağlamış oluruz. Bütün özel çocuklarımızı sporla, müzikle hayata bağladığımız gibi onların yapabilecekleri işleri de belirleyip onlara istihdam sağlamamız gerekmektedir” dedi.

           
BU TÜR KURUMLARIN SAYISINI ARTIRMALIYIZ

Atlantis Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin yetkilileri Başkan Karaosmanoğlu’nu ziyaretinde kurumlarıyla alakalı bilgi de aktardı. 2014 yılında 30 dönüm arazi içerisinde At ve Havuz Terapisi ile Türkiye’nin en büyük yüz ölçümlü özel eğitim merkezini kurduklarını ifade eden okul yöneticileri, verilen eğitimin yanı sıra Büyük Atlantis Özel Çocuklar Spor Kulübü’nü bünyesinde bulundurarak çocuklara spor ruhunu kazandırdıklarını söyledi. Kurumun özel çocukların sosyal hayatta ve iş hayatında yer almasını sağlamaya çalışmaları Başkan Karaosmanoğlu’nun da beğenisini topladı. Başkan Karaosmanoğlu, “Sizin gibi özel eğitim kurumların sayısını artırmalıyız. Yaptığınız bu çalışmalar beni çok mutlu etti” şeklinde konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑