parkinnn

Kültür

Başkan Köşker’den Ramazan Mesajı

Köşker: Rahmet ve bereket ayı Ramazan’da iyilikleri çoğaltmalı, hayırda yarışmalıyız Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Ramazan ayının başlaması dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığı tarafında

17 Haziran 2015 Saat: 14:54
Başkan Köşker’den Ramazan Mesajı
Başkan Köşker’den Ramazan Mesajı

Köşker: Rahmet ve bereket ayı Ramazan’da iyilikleri çoğaltmalı, hayırda yarışmalıyız Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Ramazan ayının başlaması dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Ramazan ayının ana temasının iyilik olarak belirlendiğini hatırlatan Başkan Köşker, “Rahmet ve bereket ayı Ramazan’da iyilikleri çoğaltmalı; hayırda, iyilikte ve güzelliklerde yarışmalıyız” dedi.

Ramazan ayının anlam ve önemini Kur’an-ı Kerim’in bu ayda inmesinden ve oruç ibadetinin faziletlerinden aldığını belirten Başkan Köşker, “Bir kez daha idrak etme mutluluğuna erdiğimiz Ramazan ayı sabır, şefkat, arınma ve mağfiret ayıdır. Kardeşlik, birliktelik, yardımlaşma ve dayanışma ayıdır” dedi.

GEBZE’DE RAMAZAN BU YIL YİNE BİR BAŞKA GÜZEL YAŞANACAK

Mesajında bölgede yaşanan savaşlar ve akan kardeş kanının sona ererek tüm İslam dünyasının barış ve kardeşliğe geri dönmesini dileyen Başkan Köşker mesajına şöyle

devam etti:

Bir Ramazan ayına daha erişmenin huzur ve mutluluğu içerisindeyiz. Kur’an’ı Kerim’in indirildiği ay olan Ramazan ayı her şeyden önce oruç ayıdır. Rahmet, bereket, sabır, şefkat, arınma ve paylaşma ayıdır. Bu mübarek ayın manevi iklimine uygun olarak, Ramazan ayının Gebze’mizde en güzel şekilde idrak edilmesi için çeşitli etkinlikler düzenledik. Çok kıymetli ilim adamlarımızın ve hatiplerimizin sohbetleri, şiir dinletileri, Kur’an-ı Kerim ziyafetleri ve tasavvuf konserleri ile Gebze’mizde Ramazan ayı bu yıl yine bir başka güzel yaşanacak. 22 mahallemizde, köylerimizde, Çoban Mustafa Paşa Külliyesi’nde ve kent meydanında kuracağımız iftar sofralarında zengin fakir demeden her yaştan vatandaşımızla buluşacak ve birlikte iftar açacağız. Tüm Gebzeli hemşehrilerimi Ramazan ayı boyunca devam edecek programlarımıza ve mahallelerde kuracağımız iftar sofralarına bekliyorum. Ramazan ayının tüm İslam alemi ve insanlığa huzur ve barış getirmesini temenni ediyor, tüm hemşehrilerime hayırlı Ramazanlar diliyorum.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑