parkinnn

Güncel

BAŞKAN ŞAYİR, TEK TEK ANLATTI

Dilovası Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantıda görevdeki iki yılında yaptığı çalışmaları anlatan Belediye Başkanı Hamza Şayir, önümüzdeki süreçte başlanacak projeleri de açıkladı. Başkan Şayir, “Aşk ile çalıştık onur ile sunuyoruz” dedi.

30 Haziran 2021 Saat: 11:52
BAŞKAN ŞAYİR, TEK TEK ANLATTI
BAŞKAN ŞAYİR, TEK TEK ANLATTI

'Yükselen Şehir Dilovası'nda 2 yıl' başlıklı basın toplantısında bugüne kadar yapımı tamamlanan 33 proje ile, çalışmaları devam eden 25 projeyi anlatan Hamza Şayir, “Cazibe merkezi bir ilçede yaşamak Dilovalı’ların hakkı” dedi.

Başkan Hamza Şayir gerçekleştirdiği toplantıda iki  yılını değerlendirdi. Hamza Şayir, 2 sene içerisinde yaptıkları çalışmaları aktarırken ilerleyen süreçte planlanan projelerini açıkladı. Şayir açıklamasında kentte yapılan yatırımların detaylarını anlattı. Programda Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, AK Parti Dilovası İlçe Başkanı İlhan Yıldırım, ve Belediye Meclis Üyelerde hazır bulundu.

10 BİN TABLET

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir görevde geçen iki yılı hakkında Dilovası Kültür Merkezi'nde değerlendirme toplantısı düzenledi. Kültür merkezinde gerçekleşen organizasyonda konuşan Şayir, "Diliskelesi sahilinde düzenleme çalışmalarımız devam ediyor. Balıkçı barınağında da çalışmalar gerçekleştirdik. Eğitimi ön planda tuttuk. Gönül Belediyeciliği minvalinde toplamda bakanlığımızın, ve sanayicilerimizle desteği ile 10 bin tablet dağıttık. Ortaokullarda okuyan tüm çocuklara tablet dağıttık. Bir evde okuyan ilkokul, ortaokul ve liseye giden 7 kardeşte olsa onların hepsi tablet aldı. Tüm ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine de dağıtımını yaptık." sözleri ile konuşmasına başladı.

GERÇEKLEŞEN PROJELER

Hamza Şayir şunları söyledi: “Diliskelesi Mahallesi'nde sahil düzenleme ve yapımı, kapalı halı saha tesisleri, ana caddelerde yenileme, alt/üst yapı ve aydınlatma çalışmaları, Diliskelesi Mahallesi Anaokulu, GEBKiM Anaokulu, Mimar Sinan Mahallesi Anaokulu, Mimar Sinan Mahallesi Kız Meslek Lisesi, okullara müntessori ve robotik kodlama sınıfları, mesleki ve teknik eğitim merkezi, eynarca kavşağı bağlantı yolu, aile danışmanlık merkezi, kariyer ve istihdam merkezi, halk ekmek satış noktaları, hayvan barınağı ve beslenme noktaları, SEDAŞ Hizmet Birimi, PTT Hizmet Birimleri, yeni araç ve ekipman filosu, Diliskelesi Tren İstasyonu, Diliskelesi Tır Parkı, İmamı Şafi Camii gibi projelerimizi gerçekleştirdik.

CAZİBE MERKEZİNDE YAŞAM

'Aşk ile çalıştık, onurla sunuyoruz' başlığı altında konuşan Şayir, 'Planlanan ve yeni dönemde hizmete alınacak projelerin de müjdesini de vermeyi ihmal etmedi. Şayir Devam eden projelerin maliyetinin 145 milyon olduğunu ifade etti. Müjdelerin uzak olmadığını ifade eden Hamza Şayir, "Kent Meydanı, Tavşancıl Sahil 2. Etap, Hastane Bağlantı Yolu, Tavşancıl Yeşil Vadi 2. Etap, Kayapınar Mesire Alanı, Kadın, Gençlik ve El Sanatları Merkezi, Diliskelesi Oksijen Seyir Terası, Tavşancıl Sahil Sosyal Tesis, Modern Kurban Kesim Tesisi, Çerkeşli Sosyal Tesisi, Köseler Mahalle Konağı, Tepecik Mahalle Konağı, Tepecik Spor Alanı, Demirciler Sosyal Tesisi ve Halı Saha, Demirciler Mahallesi Park, Orhangazi Mezarlığı Cami ve İdari Bina, Tavşancıl Butik Otel, Diliskelesi Kültür ve Sinema Salonu, Tavşancıl Seyir Terası, Köseler Atış Poligonu ve Halı Saha, Köseler Mahallesi Mesire Alanı ve Küçük Sanayi Sitesi alanlarının projelerinin tamamlandı ve en yakın zamanda çalışmaları başlayacak. Dilovamız her alanda yükselen şehir olacak. Cazibe merkezi bir ilçede yaşamak Dilovalılar'ın hakkı. Biz verdiğimiz sözlerden daha fazlasını yapabilmek için çalışmaya devam ediyoruz. Bu projelerin gerçekleşmesinde her zaman yanımızda olan Dilovası ailesinin her ferdine teşekkür ediyorum" dedi.

YENİ PROJELER

Bunun yanı sıra taraflı-tarafsız herkesin takdirini kazanan, 10 bin öğrenciye tablet dağıtımı, her haneye maske, yufka, patates-soğan, gıda kolisi dağıtımı gibi sosyal belediyecilik açısından örnek çalışmalara imza attık. Tavşancıl Tarihi Evleri Restorasyonu, Dilovası Millet Bahçesi, Kapalı Semt Pazarı, 12 Mahalle 12 Park Projesi, Köseler Toplu Konut, Tepecik Kent Mesire Alanı, Tavşancıl Yüzme Havuzu, İlçe Kütüphaneleri gibi çok önemli projeler de hizmete girecek.

HABERİN GALERİSİ Tüm Galeriler

Toplantıdan Görüntüler;
Toplantıdan Görüntüler;
Toplantıdan Görüntüler;
Toplantıdan Görüntüler;

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑