parkinnn

Güncel

BERKAY'LA AYNI DOLMUŞTAYDI

hain saldırıda hayatını kaybeden Tıp öğrencisi Berkay ile aynı dolmuşta olup yaralı kurtulan arkadaşı anlattı. Kapıya yakın Berkay dolmuşta sol kapı yanında oturuyordu. Patlamayla sarsıldık. Berkay'a seslendim, hareketsiz yatıyor

13 Aralık 2016 Saat: 12:21
BERKAYLA AYNI DOLMUŞTAYDI
BERKAY'LA AYNI DOLMUŞTAYDI

stanbul Beşiktaş'ta Vodafone Arena yakınında çevik kuvvet ekiplerine düzenlenen bombalı saldırıya 2 arkadaşıyla birlikte yakalanan Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Ozan Yıldız yaşadıklarını Milliyet'e anlattı.

"Biz 8 arkadaş Ankara'dan İstanbul'a iki günlüğüne gelmiştik. Olay günü ben Berkay ve Okay Kadıköy'deydik. Daha sonra Taksim'de olan arkadaşlarımızın yanına gitmeye karar verdik. Kadıköy'den sarı dolmuşa bindik, arkadaşlarımızın yanına geçecektik.

Ben dolmuşun en sağında oturuyordum. Beşiktaş stadının orada geçerken, 'Bu kadar polis ne yapıyor burada' derken  bir anda solumuzdaki bir araç patladı.

Berkay'a seslendim uyanmadı

O sırada patlama oldu. Patlamanın etkisiyle ellerimle yüzümü korudum. Havada uçuşan metaller ellerime saplandı. Yüzümü kapattığım için az bir yarayla kurtuldum. Kafamı kaldırdığımda ise saldırı öncesi gördüğüm kalabalık polis topluluğundan eser kalmamıştı. O alan bomboştu. Etrafta sadece 3-4 polis kalmıştı. Berkay ve Okay ise patlamaya yakın sol kapının orada oturuyordu. Berkay'a seslendim. hareketsiz yatıyordu. Uyanmadı. Kendimi arabadan dışarı atıp arkadaşlarım yaralı ambulans diye bağırdım. Ambulans geldi ama Berkay hareketsiz yatıyordu.”

Polisler yardım etti

Patlamadan sonra 3-4 polis sadece gördüm. O kadar polis nereye kayboldu anlamadım. Bir de polis patlamadan sonra havaya ikaz ateşi yaptı. Daha sonra beni taksiyle hastaneye götürdüler. Hasteneye gittikten sonra diğer arkadaşlarımdan haber alamadım.

Daha sonra, araçta en sağda oturan Berkay'ın patlama hayatını kaybettiğini, ikimizin arasında oturan Okay'ın ise ağır yaralı olduğunu öğrendim. Şans işte... Arkadaşım Okay'ın yoğun bakımda tedavisi devam ediyor. Berkay'la son konuşmamız Taksim'de olan diğer arkadaşlarımızın yanına gitsek mi gitmesek mi oldu"

 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑