parkinnn

Eğitim

Bilgi yarışması nefes kesti

Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen liselerarası bilgi yarışması büyük bir çekişmeye sahne oldu

3 Nisan 2014 Saat: 14:49
Bilgi yarışması nefes kesti
Bilgi yarışması nefes kesti

Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen liselerarası bilgi yarışması büyük bir çekişmeye sahne oldu. 20 soru sonunda Gebze Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile Gebze Anadolu  Lisesi ayını puanı alınca birinciyi belirlemek için yedek soru soruldu. Yedek sorular sonunda yarışmanın galibi Gebze Anadolu Lisesi oldu. Gebze Anadolu Meslek Lisesi elde ettiği bu başarı ile ilde yapılacak olan bilgi yarışmasında Gebze’yi temsil etme hakkı kazandı.

BİRİNCİ YEDEK SORULARLA BELİRLENDİ

Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen liselerarası bilgi yarışması bugün Gebze Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşti. 19 okulunun yarıştığı bilgi yarışmasında tüm okullar birinci gelebilmek için yoğun çaba sarfetti. Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan ve Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Durak Demirel’in de takip ettiği yarışmada birinci yedek sorularla belirlendi. 20 soru sonunda Gebze Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile Gebze Anadolu Lisesi 160 puan alınca jüri kararı her iki okula yedek soru soruldu. Yedek sorular sonunda Gebze Anadolu Lisesi yarışmanın galibi oldu. Yarışmada birinciliği kaçıran Gebze Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ikinci olurken Gebze Anadolu Öğretmen Lisesi ise 150 puanla üçüncü oldu. Yarışma sonrasında dereceye giren okullar ödüllerini Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan ve Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Durak Demirel tarafından aldı. Yarışmada birinci olan Gebze Anadolu Lisesi Kocaeli’de yapılacak olan bilgi yarışmasında Gebze’yi temsil etme hakkı kazandı.

EĞİTİME İVME KAZANDIRIR

Yarışma sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Durak Demirel, “Okullar arasında heyecan oluşturmak adına böyle bir etkinlik düzenledik. Bu tür etkinlikler, yarışmalar eğitime bir ivme kazandırmaktadır. Toplu rekabet sonucu çok güzel görüntüler ortaya çıkmıştır” dedi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑