parkinnn

Eğitim

Bilim Merkezi’nde düzenek sayısı artıyor

Kocaeli Bilim Merkezi’ne ait yeni düzenekler yerlerini aldı. Amerika’dan gelen iki kişilik uzman kontörlüğünde getirilen bilim düzenekleri toplam 25 adet.

1 Temmuz 2015 Saat: 10:47
Bilim Merkezi’nde düzenek sayısı artıyor
Bilim Merkezi’nde düzenek sayısı artıyor

Kalan 50 düzenek ise eylül ayında gelecek. Yeni düzenekler deprem, sel gibi doğa olayların oluşumunu anlatacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından eski Seka Kâğıt Fabrikası’nın restore edilmesiyle fabrika alanına yaptırılan ve kısa süre önce açılışı yapılan Türkiye’nin en büyük endüstriyel dönüşüm projesi Kocaeli Bilim Merkezi’ne yeni bilim düzenekleri gelmeye devam ediyor. Amerika Birleşik Devletleri’nden gelen düzeneklerle Kocaeli Bilim Merkezi’ndeki düzenek sayısı artıyor. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Müzeler Şube Müdürlüğü’ne bağlı olarak hizmet veren kısa süre önce açılmasına rağmen yoğun ilgi gören Kocaeli Bilim Merkezi’ne ait yeni düzenekler yerlerini aldı. Amerika’dan gelen iki kişilik uzman kontörlüğünde getirilen bilim düzenekleri toplam 25 adet.


DOĞA OLAYLARINI ANLATACAK
Kocaeli Bilim Merkezi’ne danışmalık yapan Exploratorium Bilim Merkezi tarafından tasarlanan düzenekler Bilim Merkezi’nin diğer galeri ile uyumlu olacak şekilde hazırlandılar. Toplam 75 düzeneğin yer alacağı Dinamik Dünya Galerisi’ne ait 25 düzenek geldi. Kalan 50 düzenek ise eylül ayında gelecek. Yeni düzenekler deprem, sel gibi doğa olayların oluşumunu anlatacak. Ayrıca mevsimlerin oluşumu, güneş ışınlarının dünyaya geliş açısı ve bitkilerin oksijen üretmesi yeni düzeneklerde görülebilecek. Kalan 50 düzenek ise eylül ayında gelecek. Yeni düzenekler deprem, sel gibi doğa olayların oluşumunu anlatacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından eski Seka Kâğıt Fabrikası’nın restore edilmesiyle fabrika alanına yaptırılan ve kısa süre önce açılışı yapılan Türkiye’nin en büyük endüstriyel dönüşüm projesi Kocaeli Bilim Merkezi’ne yeni bilim düzenekleri gelmeye devam ediyor. Amerika Birleşik Devletleri’nden gelen düzeneklerle Kocaeli Bilim Merkezi’ndeki düzenek sayısı artıyor. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Müzeler Şube Müdürlüğü’ne bağlı olarak hizmet veren kısa süre önce açılmasına rağmen yoğun ilgi gören Kocaeli Bilim Merkezi’ne ait yeni düzenekler yerlerini aldı. Amerika’dan gelen iki kişilik uzman kontörlüğünde getirilen bilim düzenekleri toplam 25 adet.


DOĞA OLAYLARINI ANLATACAK
Kocaeli Bilim Merkezi’ne danışmalık yapan Exploratorium Bilim Merkezi tarafından tasarlanan düzenekler Bilim Merkezi’nin diğer galeri ile uyumlu olacak şekilde hazırlandılar. Toplam 75 düzeneğin yer alacağı Dinamik Dünya Galerisi’ne ait 25 düzenek geldi. Kalan 50 düzenek ise eylül ayında gelecek. Yeni düzenekler deprem, sel gibi doğa olayların oluşumunu anlatacak. Ayrıca mevsimlerin oluşumu, güneş ışınlarının dünyaya geliş açısı ve bitkilerin oksijen üretmesi yeni düzeneklerde görülebilecek.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑