parkinnn

Eğitim

Bilim Merkezi Personeline Eğitim

Kocaeli Bilim Merkezi’nde görev yapacak personelin eğitimleri başladı

17 Mart 2014 Saat: 12:41
Bilim Merkezi Personeline Eğitim
Bilim Merkezi Personeline Eğitim

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin, Kocaeli’nde bilimi sevdirmek ve öğretmek için inşa ettiği Bilim Merkezi’nde görev yapacak personelin eğitimleri başladı. Kocaeli Bilim Merkezi’nde gerçekleştirilen eğitimlerde görev yapacak personele Bilim Merkezi ile ilgili teorik ve pratik bilgiler verildi.

 

EĞİTMENLER AMERİKA’DAN GELDİ

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Müzeler Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen eğitim programı Kocaeli Bilim Merkezi’nde gerçekleştirildi. Eğitimleri Kocaeli Bilim Merkezi’nin danışmanlığını yapan, dünyanın en büyük bilim merkezi Exploratorium’dan gelen Amerikalı iki yönetici verdi.

 

EĞİTİM ÜÇ GÜN SÜRDÜ

Bilim Merkezi personel eğitimleri üç gün sürdü. Eğitimde Amerikalı eğitmenler tarafından bilim merkezi personeline bilim düzenekleri hakkında genel bilgiler verildi. Bilim merkezine ziyaretçi kabulü, araştırma ve anlatma teknikleri, düzeneklerle anlatılan konuların günlük hayattaki karşılığı ve ziyaretçilerin bilim merkezinde yeterince faydalanabilmesi konuları eğitimde anlatıldı.

 

35 DÜZENEK GELDİ

Kocaeli Bilim Merkezi’ne kısa süre önce ilk bilim düzenekleri geldi. Almanya’dan gelen 35 adet düzenek yerine yerleştirildi. Algı ve Gerçeklik Galerisi’ne ait düzeneklerde duyma, görme, dokunma duyularına hitap eden düzenekler bulunuyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑