parkinnn

Kültür

BİLKAR’da tiyatro tarihi söyleşisi

Gebze BİLKAR’da 24 Mart Pazar günü Gebze’de tiyatronun yakın tarihi” konulu söyleşi gerçekleşecek. İlçedeki tüm tiyatro topluluklarının davet edildiği söyleşide Ertuğrul Sevimbike ve Abbas Kırçıl konuşacak

22 Mart 2024 Saat: 14:43
BİLKAR’da tiyatro tarihi söyleşisi
BİLKAR’da tiyatro tarihi söyleşisi

Gebze’nin kültür ve sanatta, sanatın tiyatro alanında öncü ve aktif sivil toplum örgütlerinden Bilimsel ve Kültürel Araştırmalar Yayıncılık ve Üretim Kooperatifi – BİLKAR’da 27 Mart Dünya Tiyatro günü öncesi Gebze’de tiyatronun yakın tarihi masaya yatırılacak. “Gebze’de tiyatronun yakın tarihi” konulu söyleşi 24 Mart Pazar günü saat 16.00’da BİLKAR’ın Hacı Halil Mahallesi, İsmetpaşa Caddesi, Beşiroğlu Altın Han, 1’nci kattaki yerinde gerçekleşecek.

Gebze’de 1970-1980 yıllarında kurulan tiyatro topluluklarının tanıklarından Ertuğrul Sevimbike ile 1990’lı yıllarından itibaren tiyatro içinde oyuncu, yazar, yönetmen olarak yer alan BİLKAR Tiyatro Toplulukları Genel Sanat Yönetmeni Abbas Kırçıl’ın konuşacağı söyleşiye ilçede dünden günümüze tüm tiyatro topluluklarının temsilcileri davet edildi. Aynı zamanda BİLKAR Denetleme Kurulu Üyesi olan Abbas Kırçıl konuya dair bir kitap hazırlığı içinde olduğunu da belirterek, “Gebze tarihinde ilk tiyatrodan günümüze bütün tiyatro gruplarının temsilcilerini davet ettim. O tiyatrolarında kuruluşu ile alakalı anlatılarını o arkadaşların ağzından dinlemeye çalışacak, böylece belgelemiş olacağız” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑