parkinnn

Kültür

BİLKAR’dan yıl sonu etkinliği

BİLKAR tarafından düzenlenen yıl sonu etkinliğinde şarkılar ve türküler Soma’da yaşamını yitirenler için söylendi.

23 Haziran 2014 Saat: 12:52
BİLKAR’dan yıl sonu etkinliği
BİLKAR’dan yıl sonu etkinliği

BİLKAR tarafından düzenlenen yıl sonu etkinliğinde şarkılar ve türküler Soma’da yaşamını yitirenler için söylendi. Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’ndeki etkinlikte yaşamını kaybetmiş öğretmenlerde anıldı.

Bilimsel ve Kültürel Araştırmalar Yayıncılık ve Üretim Kooperatifi – BİLKAR’ın geleneksel yıl sonu şenliği ikinci gününde Soma ve ahde vefa vardı. Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte hayatını kaybetmiş öğretmenler ile birlikte BİLKAR eğitmenlerin çiçekle onura edildi. Soma’daki faciada hayatını kaybeden maden emekçileri ise hem şarkı ve türkülerde, hem de söylemlerde yad edildi. 

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, CHP Gebze İlçe Başkanı Sedat Tatar ve yönetim kurulu üyeleri, Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Güngör İrdem, ÇYDD Gebze Şube Başkanı Ülker Taylan, Ruhi Su’nun oğlu Ilgın Su’nun da aralarında bulunduğu konukların ağırlandığı, 600 kişilik salonun tamamen dolduğu etkinlikte hayatını kaybetmiş öğretmenler unutulmadı.

ÇİÇEK VERİLDİ

Farklı dönemlerde ÖDP Gebze İlçe Örgütü ve BİLKAR Başkanlığı yapan Cengiz Badem’in çiçeği eşi Gülçin Badem’e, Hasan Gök’ün çiçeği torunu Aslı Nil Gök’e, Hamit Erdağı’nın çiçeği eşi Keklik Badem’e, 12 Eylül döneminde mesleğini yapması yasaklanan Demokrat Gebze Gazetesi eski sahibi Ragıp Demirkol’un çiçeği eşi Sadet Demirkol’a protokol konukları tarafından verildi. Ayrıca BİLKAR’ın çeşitli kurslarında eğitmenlik yapanlar da çiçekle onura edildi.

İkinci gün etkinliklerinde BİLKAR müzik gruplarının hocası Refik Köksal’ın öğrencileri sahne aldı. BİLKAR Bağlama Öğrencileri, Ruhi Su Yetişkinler Korosu, Ruhi Su Çocuk Korosu ve Ruhi Su Çocuk Orkestrası sevilen şarkı ve türküleri salondakiler ile birlikte seslendirdi. 

alkis-001.jpg

cicek--.jpg

cocuklar-002.jpg

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑