parkinnn

Siyaset

BÖLÜK: “BÖLGEMİZE VE EVLERİMİZE GÖZ DİKTİLER”

BÖLÜK: “BÖLGEMİZE VE EVLERİMİZE GÖZ DİKTİLER”

19 Mart 2014 Saat: 10:30
BÖLÜK: “BÖLGEMİZE VE EVLERİMİZE GÖZ DİKTİLER”
BÖLÜK: “BÖLGEMİZE VE EVLERİMİZE GÖZ DİKTİLER”

Beylikbağı bölgesinin en çok tanınan isimlerinden, ESKİ Mimarr Sinan mahallesi muhtarı ve CHP Gebze Belediye Meclis üyesi kontenjan adayı Erhan Bölük, seçim bölgesinde sıkça meclise neden aday olduğunu, neden CHP’yi seçtiğinin sorulduğunu ifade ederek, açıklamalarda bulundu. Bölük, “bölge, evlerimiz elimizden gidecek. Başlattığımız mücadeleye devam etmek için aday oldum”

dedi ve bölge halkını TOKİ konusunda bir kez daha uyardı. Bölük, Yaşadığı Beylikbağı bölgesinde 3 yıl önce kentsel dönüşüm yapılmak istendiğini, bunun için TOKİ tarafından Cumhuriyet ve Ademyavuz Mahallelerinin seçildiğini, ancak halkın TOKİ eliyle yapılacak bir kentsel dönüşümü kabul etmediğini ifade ederek, “Çünkü TOKİ aracılığı ile yapılmak istenen kentsel dönüşüm gerçek bir dönüşüm değil, rantsal dönüşüm olduğu için bu proje kabul görülmedi. Biz de halkın bu haklı isteklerine uygun olarak bölgemizde yapılmak istenen rantsal dönüşüme dur dedik ve bölgenin sorunlarını bölge temsilcileriyle ele aldık.

BİZ NELER YAPTIK?

Alucralılar dernek başkanı Kemal Tokmak ve Giresunlular Dernekler Birliği Başkanı Hatem Soysal ile diğer dernek başkanları, kanaat önderleri, esnaflar ve şahsım bir araya gelerek sorunları masaya yatırdık. çıktı. Oluşturduğumuz komiteye Muhtar ve Meclis Üyelerinide davet ettik. Fakat Ak Parti’nin hiçbir Meclis Üyesi toplantılarımıza katılmadı. Üstelik Muhtarlara baskı uygulandı. Bu nedenle bir Muhtar hariç diğer bölge Muhtarlarıda toplantılara katılmadılar. Yapılmak istenenTOKİ aracılığı ile vatandaşların evleri ve yerlerini yok pahasına elinden almak. Çünkü,TOKi ile kentsel dönüşüm yapılırsa, daire bedelleri rayiç bedele göre belirlenecek.Bir dairenin rayiç bedeli ise şu anda 30 bin ile 40 bin TL arasındadır.

TOKİ NE YAPMAK İSTİYOR?

Bölgemizde 100 ile 120 bin TL arasında daire alanlar,TOKİ’den alacakları 30 bin ile 40bin lira dairelerini vermiş olacaklar.Yani daireleri ellerinden alınacak, halk mağdur olacak. Beylikbağı’nda80 m² dairenin rayiç bedeli 30 bin iradır. İsteyen Gebze Belediyesi’nden öğrenebilir. Halbuki Beylikbağıbölgesi dışında kalan bölgelerdeki gibi kat artışı yapılmış olsa müteahhitaracılığı ile düzgün yapılaşma yapılmış olur. Ayrıca bölgenin gelişmesi ve kalkınması sağlanmış olur. Tüm bunları 3 yıl boyunca, Kemal Tokmak ve Hatem Soysal, kanaat önderleri ve dernek başkanları nezdinde yapılan çok sayıda toplantıda ısrarla dile getirdik. Fakat AKP iktidarına bunu anlatamadık, da anlamak istemediler.

HALKIN İSTEDİĞİ NEDİR?

Oysa halkın istediği TOKİ değil, bölgenin gelişmesi için imarın düzeltilmesi, tapuların alınması,bölgemizde yeni bir imar planı yapılarak düşük kat uygulamasını kaldırılması, gelişmesinin önünün açılması, TOKİ uygulaması ile komşuyu komşudan ayırmamak, yerinde dönüşümü uygulamak. Kısacası halk,rantsal dönüşümü değil, yerinde değişim yapılmasını istiyor.

MAHALLELERİMİZE SAHİP ÇIKALIM

Bölük, Ademyavuz Mahallesi,Cumhuriyet Mahallesi ,Yavuz Selim Mahallesi , Ulus Mahallesi ,Hürriyet Mahallesi ve Mimar Sinan Mahallesi yani Beylikbağı bölgesinin tamamı büyük bir risk altında olduğunu ifade ederek, kendisinin de 3 yıldır verdiği mücadeleyi devam ettirmek için aday olduğunu söyledi. Bölük, bir de çağrı da bulunarak,“Bu riski kaldırmak siz seçmenlerimizin elindedir. 30 Mart’ta doğru düşünüp doğru karar vermek lazım. Çünkü bir daha bu fırsat ele geçmez.Bir ömür boyu kara kara düşünmemek için 5 dakika sağlıklı düşünmemiz yeter. Cumhuriyet Halk Partisini iktidar yapınki bu sorunları beraber çözelim ve huzur ortamıyaratalım.”dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑