parkinnn

Dünya

Büyükakın, Yenişehir esnafına tramvay hattıyla ilgili bilgi verdi.

Genel Sekreter Büyükakın, tramvay hattı çalışmalarının başlayacağı Bekirpaşa Yenişehir Mahallesi’nde esnafla bir araya geldi.

23 Mart 2016 Saat: 16:33
Büyükakın, Yenişehir esnafına tramvay hattıyla ilgili bilgi verdi.
Büyükakın, Yenişehir esnafına tramvay hattıyla ilgili bilgi verdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tahir Büyükakın, tramvay hattının alt yapı çalışmalarının başlayacağı Bekirpaşa Yenişehir Mahallesi’nde esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Özellikle Gazi Mustafa Kemal Paşa Bulvarı esnafının hazır bulunduğu toplantıda altyapı ve üst yapı çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Genel Sekreter Büyükakın, ‘’Ulaşım ve zabıta birimlerindeki arkadaşlarımız çalışmalar başlamadan önce esnafımızla bulvarı santim santim dolaşacak. Özel durumu olan esnafımız için ihtiyaca göre çözümler üreteceğiz. Gerekirse ekip sayımızı artırıp, esnafımızın desteğiyle burada oturan vatandaşlarımızı da rahatsız etmeden gece de çalışabiliriz’’ dedi.

 BÜYÜKAKIN  ESNAFLA BİR ARAYA GELDİ

Genel Sekreter Büyükakın’ın Yenişehir esnafıyla bir araya geldiği toplantıya Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç, Başkan Danışmanı Ömer Polat, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, Ulaşım Dairesi Başkanı Mustafa Altay, Zabıta Dairesi Başkanı Sadettin Özalay, Trafik Zabıta Şube Müdürü Turhan Özcan, Raylı Sistemler Şube Müdürü Ahmet Çelebi ile ilgili birimlerden personel katıldı. Bölge esnafı ve vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği programda ilk olarak Akçaray tramvay hattının geçeceği güzergahla ilgili hazırlanan simülasyon gösterildi.

 ESNAFA DETAYLI BİLGİ AKTARILDI

Toplantıda ilk olarak söz alan Raylı Sistemler Şube Müdürü Çelebi, alt yapı çalışmalarının başlayacağı bölümlerle ilgili detaylı bilgi aktardı. İlk olarak alt yapıda deplase çalışmalarının yapılacağı bilgisini veren Çelebi, ardından üstyapıya geçileceğini ve son olarak rayların döşenmesine başlanacağını söyledi.

 İLGİLİ PERSONELİN TELEFONLARI VERİLDİ

Akçaray tramvay hattının Yahya Kaptan’daki bölümünün bitme aşamasına geldiğini aktaran Genel Sekreter Büyükakın, bundan sonraki çalışmaların Gazi Mustafa Kemal Paşa Bulvarı ile devamında etap etap gerçekleşeceğini söyledi. Caddeye giriş yapmadan önce bölge esnafı ve vatandaşlara bilgilendirme yapmayı, iletişim halinde olup, görüş ve önerilerini almayı istediklerini söyleyen Genel Sekreter Büyükakın, tramvay hattıyla ilgili Büyükşehir’den yetkili personelin telefonlarını esnafla paylaştı. ‘’Yaşanan tüm sıkıntılarda 24 saat bu arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz’’ diyen Genel Sekreter Büyükakın, toplantıya katılanların sorularını yanıtladı.

 ESNAF SORULAR YÖNELTTİ

Toplantıda verilen bilgileri dikkatle dinleyen esnaf, ‘’Bu güzergahta çalışmalar ne zaman başlayacak? Esnafa ne şekilde destek olacaksınız? Tramvay yolunda araçlar nereye park edecek? Çalışmalar ne kadar sürecek? Alt yapı çalışmalarında elektrik, internet ve su kesintisi olacak mı?’’ gibi sorular yöneltti. Bulvar esnafı içinde sağlık, üretim gibi özel durumları olan esnaf da görüşlerini paylaştı.

 ‘’AÇIK KALP AMELİYATI YAPIYORUZ’’

Hava durumunun uygun olması durumunda önümüzdeki hafta sonu veya hafta başından itibaren çalışmaların başlamasını planladıklarını söyleyen Genel Sekreter Büyükakın, ‘’Öncelikle alt yapıda yeni hatlar oluşturulmadan deplase yapılmayacak, bu nedenle elektrik, internet ve su kesintileri olmayacak. Herhangi bir kaza nedeniyle kesinti olması durumunda ise ekiplerimiz hemen müdahale edecek ve ilgili kurumları yönlendirecek. Trafik bir şehrin kan damarları gibidir. Biz burada adeta açık kalp ameliyatı yapıyoruz. Bir yandan tramvay projemizi ilerletirken, bir yandan esnafımızın ve halkımızın en az şekilde etkilenmesini,  sağlamaya 

çalışıyoruz. Benim dedem, babam ve ben burada doğduk büyüdük, ben de İzmitliyim. Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu’nun ve bizim şehrin zararına olacak hiçbir şeyin içinde olmamız söz konusu olamaz’’ dedi.

 ‘’EKİBİMİZ CADDEYİ SANTİM SANTİM DOLAŞACAK’’

Esnaftan projede yer alan sorumlu kişilerin telefonlarını not etmelerini ve diğer esnaf arkadaşlarıyla da paylaşmalarını isteyen Genel Sekreter Büyükakın, ‘’Arkadaşlarımız esnafımızla birlikte caddeyi santim santim dolaşacak. Her esnafımızla ilgilenecek. Özel durumu olan esnafımıza önerileri doğrultusunda alternatifler üretilecek. Arkadaşlarımızın telefonları size 24 saat açık olacak. 700 metrede bir tramvay duraklarımız olacak, duraklar hariç tramvay hattı hemzemin olduğu için araç geçişine engel olmayacak. Ayrıca yoldan itibaren en az 2 metre genişliğinde kaldırım çalışması yapacağız. Esnafımızın da desteğiyle güzergah boyunca parklanma için cepler bırakabiliriz, ayrıca arka sokaklarda otopark alanları oluşturabiliriz’’ ifadesini kullandı.

 ‘’SIKINTILARI EN AZA İNDİRMEK İSTİYORUZ’’

İzmit’e esnafın ve kent halkının katkısıyla hizmet etmek istediklerini aktaran Genel Sekreter Büyükakın, ‘’Bu nedenle bugün sizinle bir araya geldik. Bakın 20 yıl sonra bu kentte trafik yoğunluğu 4 katına çıkacak. Eğer bu raylı sistem çalışmalarını yapmazsak, buralarda yollar tıkanacak. Bu hizmeti de yaparken, esnafımızın önerilerini almak, isteklerini dinlemek amacıyla sizinle bir araya geldik. Burada hiç sıkıntı olmayacak dersek, sizi kandırmış oluruz; bizim amacımız bu değil. Biz sıkıntıları sizin de önerilerinizle en aza indirmek istiyoruz. Çalışmalar sırasında trafiğe kapatılması gereken alanlar için alternatif güzergahlar oluşturacağız’’ şeklinde konuştu.

 ESNAF TOPLANTIDAN MEMNUN KALDI

Akçaray tramvay projesinin kent açısından öneminin farkında olduklarını ifade eden bölge esnafı, toplantıda çalışmalarla ilgili öneri ve isteklerini paylaştı. Büyükşehir’in çok güzel bir projeyi kente kazandıracağını dile getiren bölge esnafı ve vatandaşlar, program boyunca çeşitli sorular yöneltti. İlgili personelin iletişim numaralarını da not eden esnaf, projeye önerileriyle destek olmaktan memnuniyet duyacaklarını söyledi.

 

 

 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑