parkinnn

Yaşam

Büyükşehir’de Büyük Tasarruf Projesi

Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı’nın geliştirdiği proje ile Büyükşehir’de yazıcı çıktılarından yıllık yüzde 67 oranında tasarruf sağlandı

18 Mart 2014 Saat: 11:33
Büyükşehir’de Büyük Tasarruf Projesi
Büyükşehir’de Büyük Tasarruf Projesi

Çevreye ve doğaya verdiği önemi her fırsatta gösteren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, tüm alanlarda kaynakların verimli kullanılmasına ve tasarruf projelerine de öncelik tanıyor. Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı tarafından geliştirilen ‘’Merkezi Kontrollü Baskı Projesi’’ ile Büyükşehir bünyesindeki yazıcı ve fotokopi cihazlarında, yıllık yüzde 67 oranında tasarrufa gidilirken, her yıl 340 ağaç da kesilmekten kurtuldu.

 

MERKEZİ KONTROLLÜ BASKI PROJESİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı, iki yıldır yürüttüğü ‘’Merkezi Kontrollü Baskı Projesi’’ ile diğer belediyelerin yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarına örnek oluyor. Model proje olarak alının çalışma kapsamında herhangi bir bilgisayardan gönderilen çıktı, gönderen kişinin manyetik personel kartını yazıcıya okutması ya da belirlenen pin kodunu girmesiyle çalışıyor.

 

SADECE BİR SAYFA DEMEYİN

Öte yandan proje ile bakım, onarım, servis giderleri ve amortisman giderlerinden de tasarrufa gidildi. ‘’Merkezi Kontrollü Baskı Projesi’’kapsamında birimlerde kullanılan yazıcılar için ilgili firmaya sayfa başı çıktı anlaşmasına göre ödeme yapılıyor. ‘’Sadece Bir Sayfa Demeyin’’ sloganıyla geliştirilen ve Büyükşehir personeli tarafından da kısa sürede benimsenen proje dahilinde bakım, onarım, kartuş ve toner giderleri de ilgili firma tarafından karşılanıyor.   Büyükşehir Belediyesi’nin bu alandaki sarfiyatı kağıt ve cihazın elektriğinden ibaret olurken, kurum bütçesine yılda 1 milyon TL tasarruf ile katkı sağlıyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑