parkinnn

Kültür

Büyükşehir’den Avcılık ve Atıcılık Şampiyonası

Kocaelili avcı ve atıcıların katılacağı şampiyona Pazar günü yapılacak

18 Haziran 2014 Saat: 11:25
Büyükşehir’den Avcılık ve Atıcılık Şampiyonası
Büyükşehir’den Avcılık ve Atıcılık Şampiyonası

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 22 Haziran Pazar günü Avcılık ve Atıcılık Şampiyonası düzenlenecek. Büyükşehir Belediyesi’nin Çenesuyu Mevkii’ndeki Atış Poligonu’nda gerçekleştirilecek olan şampiyona 09.00- 17.00 arasında yapılacak.

 

TRAP VE SKEET KATEGORİSİNDE YARIŞACAKLAR

Şampiyonaya Kocaeli genelindeki yaklaşık 200 avcı ve atıcı katılacak.  Dereceye giren sporculara sürpriz hediyeler verilecek. Yarışmacılar şampiyonada trap ve skeet branşlarında bayan ve erkek kategorisinde yarışacak.  Yarışmanın sonunda dereceye giren sporcular için madalya töreni yapılacak.

 

TRAP VE SKEET NEDİR?

Skeet ve trap tüfekleri adından da anlaşılacağı gibi spor atışları için özel üretilmiş tüfeklerdir. Ağırlıkları genellikle 3,5-4 kg civarıdır. Skeet tüfekleri ( genellikle) 71 namlu ve açık şoklu olarak üretilir. Skeet atışı,140 km/h hızla fırlatılan,kuleler arasında geçit yapan plakları vurmak essasına dayanan bir atış şeklidir.Kural gereği atıcı 24 gr.lık9/5 saçma nolu fişekler kullanır. Skeet atışında ancak açık bir şokla plağı kıracak saçma grubu optimum dağılımda hedefe ulaşabilir.

 

Trap atışında ise atıcı gittikçe uzaklaşan plaklara atış yapmaktadır. Trap plağı uzaklaşmakla birlikte aynı zamanda yükselmektedir. Atış 24 grlık7/5 no fişeklerle yapılır. Plak gittikçe uzaklaştığından plakayı uzakta kırmaya yönelik olarak 1 ve 3 şoklu tüfek tercih edilir. İyi swing sağlamak amacıyla ağırlık merkezini öne taşıyan daha uzun namlular tercih edilir.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑