parkinnn

Eğitim

Büyükşehir’in eğitimleri hız kesmiyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sağlıklı beslenme konusunda ocak ayından bu yana 4 bin 500 kişiye eğitim verdi.

19 Mayıs 2014 Saat: 09:27
Büyükşehir’in eğitimleri hız kesmiyor
Büyükşehir’in eğitimleri hız kesmiyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü tarafından planlanıp organize edilerek, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Kocaeli Milli Eğitim Müdürlüğü, Kocaeli İl Müftülüğü ile işbirliği yapılarak Okullar, Kur’an kursları, KOMEK kursları ve Bilgi Evleri’nde verilen Sağlıklı Beslenme eğitim seminerleri devam ediyor. Seminerlerde öğrencilere dengeli beslenme konusunda bilgiler veriliyor.

 IMG_3394.JPG görüntüleniyor

BESİNLER YETERLİ MİKTARDA ALINMALI

Nisan ayında okullar, Kur’an Kursları ve Bilgi Evleri’nde 964 kişi eğitim aldı.  Ocak ayından bu yana da 4 bin 513 kişiye eğitim verilmiş oldu. Yaşamın her döneminde sağlığın temelini oluşturan beslenmenin, insanın büyümesi, gelişmesi, fizyolojik işlevlerini sürdürebilmesi konusuna vurgu yapan uzmanlar, vücudun ihtiyacı olan her besinden yeterli miktarlarda alınması gerektiğini belirtiyor.

 IMG_2831.JPG görüntüleniyor

SÜT BESLENMEDE ÖNEMLİ

Eğitimlerde süt ve süt ürünlerinin çocuk gelişimindeki önemine değinen uzmanlar büyüme ve gelişme çağındaki her çocuğun süt, peynir, yoğurt gibi süt ürünlerini mutlaka tüketmesi gerektiğinin altı çiziliyor. Süt ürünlerinde bulunan kalsiyumun hücrelerin çalışmasında önemli rol oynuyor. Sütün kemik ve dişlerin sağlıklı gelişmesini sağladığını belirten uzmanlar okullarda yürütülen okul sütü projesinin önemli olduğunu da vurguluyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑