parkinnn

Spor

Büyükşehir’in Lig Şöleni “Doğru Hamle” ile başladı

Büyükşehir’in bu yıl ikincisi düzenlenen Spor Ligleri, satranç branşı ile başladı

6 Mart 2014 Saat: 11:55
Büyükşehir’in Lig Şöleni “Doğru Hamle” ile başladı
Büyükşehir’in Lig Şöleni “Doğru Hamle” ile başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Kocaeli genelinde eğitim gören ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik organize ettiği Spor Ligleri, satranç branşı müsabakalarıyla başladı.  Satrancın çocuklar arasında yayılmasına büyük önem veren ve bu çerçevede iki yıl içinde 65 bin çocuğa “Doğru Hamlede Buluşalım Projesi” ile satranç takımı dağıtan Büyükşehir Belediyesi, Spor Ligleri’ni de bu sporun müsabakalarıyla açtı. Büyükşehir’in bu kararı  Spor Ligleri “Doğru Hamlede” başladı yorumlarına neden oldu. Spor Ligleri çerçevesinde, satrancın yanı sıra masa tenisi ve atletizm branşlarında müsabakalar gerçekleştirilecek.

 

GELECEĞİN SATRANÇÇILARI YARIŞTI

18 Mart Salı gününe kadar 12 ilçede devam edecek olan lig maratonu satranç branşının müsabakaları ile start aldı. İzmit ve Gebze’de eş zamanlı başlayan müsabakalara öğrenciler okulları adına takım halinde katıldı. Gebze’de, Gebze Spor Salonu ve İzmit’te Atatürk Spor Salonu’nda başlayan müsabakalara 35 okuldan 175 öğrenci katıldı. Satranç müsabakalarının finali, 17-18 Mart tarihleri arasında İzmit Hasan Gemici Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek.

 

MASA TENİSİ TURNUVALARI BAŞLADI

Öte yandan Spor Ligleri çerçevesinde Masa Tenisi branşının da müsabakaları başladı. 14 Mart tarihine kadar devam edecek olan branş müsabakaları İzmit’te Seka Sporcu Eğitim Merkezi, Gebze’de ise Gebze Spor Salonu’nda yapılacak. Bu branşın final maçları 14 Mart Cuma günü Seka Sporcu Eğitim Merkezi’nde düzenlenecek.

 

ATLETİZM BRANŞI 10-17 MART’TA

Atletizm müsabakaları ise 10-17 Mart tarihleri arasında İzmit ve Gebze’de gerçekleştirilecek. Atletizm müsabakaları, Gebze’de Alaettin Kurt Stadı,  İzmit’te ise Outlet Yanı  Atletizm Pisti’nde yapılacak. Final müsabakaları da yine İzmit Atletizm Pisti’nde 17 Mart Pazartesi günü gerçekleştirilecek.

 

ŞAMPİYONLAR BULUŞACAK

Lig Şöleni’nde dereceye girenler için 19 Mart Çarşamba günü Şampiyonlar Gecesi düzenlenecek. Öğrenciler kupa ve madalyalarının yanı sıra sürpriz hediyelerini Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun elinden alacak

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑