parkinnn

Spor

Büyükşehir’in spor tesisleri Uluslararası kulüplerin gözdesi

FİFA standartlarındaki saha, yabancı ülke takımlarının hazırlık maçlarına evsahipliği yapıyor

27 Temmuz 2015 Saat: 10:51
Büyükşehir’in spor tesisleri Uluslararası kulüplerin gözdesi
Büyükşehir’in spor tesisleri Uluslararası kulüplerin gözdesi

Kocaeli, sanayi kenti olmasının yanı sıra, son yıllarda turizm ve spordaki başarılarıyla da göz dolduruyor. İstanbul’un hemen yanı başındaki kent, Büyükşehir Belediyesi’nin gösterdiği hassasiyet ve sosyal belediyecilik anlayışı ile bu konularda Türkiye’nin adeta parlayan yıldızı haline geldi. Kocaeli,  bu çerçevede spor alanında yapılan hizmetlerle cazibe merkezi oldu. Bugün Türkiye’nin yanı sıra ülke dışından birçok spor kulübü hazırlık kamplarını Büyükşehir Belediyesi’ne ait spor tesislerinde gerçekleştiriyor.

YABANCI TAKIMLARIN ÖNCELİKLİ TERCİHİ

Büyükşehir Belediyesi’nin futbol sahaları ise son dönemde yabancı futbol takımlarının öncelikli tercihleri arasında yer aldı. Ülkelerinin en üst düzey profesyonel ligi takımları kamp için Büyükşehir’in futbol sahalarını tercih ediyor.

NEDEN KOCAELİ’Nİ TERCİH EDİYORLAR?

Takımların Kocaeli’ni tercih etmesi kentin, spora ve sporcuya verdiği önemle şekilleniyor. Özellikle Büyükşehir Belediyesi’nin spor branşlarına yönelik hizmetleri gelen konuklar tarafından ilgiyle takip ediliyor. Büyükşehir Belediyesi’nin sporun alt yapısına yönelik gerçekleştirdiği tesisleşme ile spor kulüplerine yönelik hizmetleri takdirle karşılanıyor.

 

SPOR TURİZMİ KENTİ OLMA YOLUNDA

Kocaeli’nin sanayi kenti algısı kentin spora hizmet eden doğal fiziki yapısıyla da aşılmaya başladı. Sporcular, Kocaeli’ni, hem yükseklik antrenmanlarını yapabilecekleri hem de kondisyon depolayabilecekleri dinamik alanlara sahip olması nedeniyle tercih ediyor. Kocaeli bu tercih nedeniyle spor turizmi kenti olma yolunda ilerliyor. Ayrıca kentin İstanbul gibi önemli bir metropole yakın olması, hava, kara deniz ulaşımının merkezinde bulunması da sporculara kolaylık sağlıyor. Büyükşehir Belediyesi, son günlerde Vinsan Tesisleri’ndeki doğal çim futbol sahasında Al Qadisiyah, Al Kuweyt, Kuweyt Al Jahra, Bahreyn, Ajax Sport, Al İttifaq gibi yabancı takımları ağırlıyor.

KOCAELİ FUTBOL CAMİASI MAÇLARI İZLEYEBİLİR

Yerli ve yabancı takımların tesislerdeki hazırlık maçları Kocaeli Futbol camiası için önemli bir takip alanı oldu. Kocaelili futbol severler ve akademik platform bu maçları istedikleri her an izleme şansına sahip olurken, genç futbolcular için de önemli bir eğitim şansı haline geldi.

SADECE FUTBOL DEĞİL

Futbol tesisinin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi’ne ait Olimpik Buz Sporları Tesisi de ulusal ve uluslararası buz sporları camiasının öncelikli tercihi olmayı sürdürüyor.  Büyükşehir Belediyesi’nin Olimpik Buz Sporları Tesisi, Türkiye’de sayılı buz tesisi arasında yer alıyor. Tesis bugüne kadar birçok uluslar arası şampiyonada Türkiye’yi başarıyla temsil etti. Olimpik Buz Sporları tesisi Buz Hokeyi Dünya Şampiyonası başta olmak birçok önemli karşılaşmaya evsahipliği yaptı.

SPORCU FABRİKASI SEKASEM İLGİ ODAĞI

Yabancı sporcuların bir başka spor tesisi adresini ise yine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait Seka Sprocu Eğitim Merkezi oluşturuyor. Halk arasında Sporcu Fabrikası olarak bilinen Seka Sporcu Eğitim Merkezi’nde Judo, Taekwando, Karate ve Boks branşları faaliyet gösteriyor. Bu branşın yabancı sporcuları tesisin tam donanımı nedeniyle Seka Sporcu Eğitim Merkezi’nde ortak çalışma kamplarına giriyor.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑