parkinnn

Eğitim

Büyükşehir’in yeni okullarına yoğun ilgi

Ücretsiz verilen ve akademik kariyere önemli katkı sunacak Büyükşehir’in açtığı üç yeni okulun derslerine üniversiteliler akın etti

28 Mart 2014 Saat: 10:22
Büyükşehir’in yeni okullarına yoğun ilgi
Büyükşehir’in yeni okullarına yoğun ilgi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olarak hizmet veren Gençlik Hizmetleri Merkezi’nde, üniversite gençliğinin akademik kariyerine yönelik açılan Ekonomi, İslami İlimler ve Yabancı Diller okulları eğitim hayatına başladı. Ücretsiz verilen derslere, üniversite öğrencileri adeta akın etti.

 

UZMAN AKADEMİSYENLER DERS VERİYOR

Dersler, Gençlik Hizmetleri Merkezi’nin fuar alanı içindeki binasında başladı. Büyükşehir Belediyesi daha önce de Siyaset, Girişimcilik ve Klasik Düşünce Okulları’nı açmış ve burada çok sayıda üniversite öğrencisi ücretsiz eğitim almıştı. Dersler, alanında uzman akademisyenler tarafından veriliyor.

 

EKONOMİ OKULU’NA YOĞUN İLGİ

Yeni açılan okullar arasında yer alan Ekonomi Okulu da eğitim hayatına başladı. İlk dersin gerçekleştiği okula üniversiteliler büyük ilgi gösterdi. Öğrencilere derslerde Mikro ve Makro İktisadi Mantık, Ekonominin Ölçülmesi, İstihdam, İşsizlik ve İktisadi Politikanın İşleyişi, Medyada Ekonomi Okuması ve Türkiye Ekonomisinin Görünümü gibi konularda bilgiler aktarılıyor. Ekonomi Okulu’nun derslerini Prof. Dr. Enver Alper Gürel, Prof. Dr. Muhsin Kır, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Tahir Büyükakın ve Doç. Dr. Halil Tunalı gibi alanında uzman akademisyenler veriyor.

 

ÜCRETSİZ DİL EĞİTİMİ BULUNMAZ FIRSAT

Yeni dönemde Ekonomi Okulu’nun yanı sıra, Yabancı Diller ve İslami İlimler Okulları da eğitimin hizmetine sunuldu. Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan Yabancı Diller Okulu, üniversiteliler için bulunmaz bir fırsat oldu. Ücretsiz dil eğitiminden yararlanmak isteyen çok sayıda genç okula kayıt yaptırdı. Yabancı Diller Okulu’nda öğrencilere Arapça, İngilizce, Farsça ve Çince dilleri öğretiliyor.

 

SİYASET OKULU’NUN DERSLERİ SÜRÜYOR

Siyaset Okulu’nun derslerine ise devam ediliyor. Bu okulda, üniversite gençliğine yerel yönetimlerden demokrasiye, siyasal sistemlerden bürokrasiye kadar geniş bir yelpazede dersler veriliyor. Okulun derslerine Prof. Dr. Yılmaz Bingöl, Prof. Dr. Hamza Ateş, Prof. Dr. Ömer Çaha, Doç. Dr. Enes Kabakçı, Doç. Dr. Adem Çaylak, Doç. Dr. Ramazan Şengül, Yrd. Doç. Dr. İdil Tunçer Kılavuz ve Yrd. Doç. Dr. Tuba Kancı Doğan giriyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑