parkinnn

Eğitim

Büyükşehir İtfaiyesine elektrikli araç yangınları eğitimi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri Elektrikli Araç Yangınları ve Kaza Durumlarında Araç Güvenliği konulu eğitim aldı

5 Şubat 2024 Saat: 12:50
Büyükşehir İtfaiyesine elektrikli araç yangınları eğitimi
Büyükşehir İtfaiyesine elektrikli araç yangınları eğitimi

Trafikte seyreden elektrikli araç sayısı her geçen gün artıyor. Özellikle olası yangın ve kaza durumlarında ilk müdahale görevini üstlenen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, kendi bilgi ve beceri düzeyini artırmak adına sektörün uzmanları ile işbirliği yaparak eğitim alıyorlar.

 

ELEKTRİKLİ ARAÇ YANGINLARI VE KAZA DURUMLARI

7 gün 24 saat görev yapan Büyükşehir İtfaiyesi, bu tip olaylarda müdahaleye yönelik eğitimler vermesinin yanı sıra kendi bilgi ve beceri düzeyini artırmak adına sektörün uzmanları ile işbirliği gerçekleştiriyor. Bu kapsamda Hyundai Assan San. Ve Tic. A.Ş. Kocaeli Tesisi ve İstanbul Genel Merkez’den gelen yetkililer ve uzmanlar ile Elektrikli Araç Yangınları ve Kaza Durumlarında Araç Güvenliği konulu eğitim gerçekleştirildi.

 

İTFAİYE PERSONELİNE EĞİTİM

İtfaiye personeline yönelik gerçekleştirilen eğitimde; Müdahalede Güvenlik Unsurları, Genel Yaklaşım, Kişisel Koruyucu Donanım, Batarya Yapısı ve Yüksek Voltaja Karşı Alınması Gereken Önlemler başta olmak üzere birçok konuda bilgi sunuldu. Hyundai marka elektrikli otomobiller üzerinde uygulamalı gösterimle de teorik bilgilerin pekiştirilmesi sağlandı. Uygulamalı bölümde; Batarya Konumları ve Yangın Sebepleri, Araç Kaldırma Alanları ile Yüksek Voltaj Kesme Sistemleri ve Çalışma Prensipleri hakkında bilgi aktarıldı. Sektörün uzmanlarıyla gerçekleştirilen eğitimler sayesinde hem Büyükşehir İtfaiyesi personelinin bilgi düzeyi artırılıyor hem de yine İtfaiye tarafından verilen eğitimlerin güncellenmesi sağlanıyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑