Ana Manşet Reklam

Magazin

Büyükşehir THM Korosu’ndan türkü ziyafeti

Büyükşehir’in “Bin Nefes Bin Yürek Türküler” konserinde vatandaşlar unutulmaz bir türkü gecesi yaşadı

28 Haziran 2022 Saat: 15:34
Büyükşehir THM Korosu’ndan türkü ziyafeti
Büyükşehir THM Korosu’ndan türkü ziyafeti

Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuvarı bünyesinde faaliyet gösteren Türk Halk Müziği Korosu hafta sonunda Kocaelililere unutulmaz bir türkü gecesi yaşattı. Konservatuvar THM Eğitmeni Nuray Polat Gündoğan yönetimindeki koro “Bin Nefes Bin Yürek Türküler” adlı konserde, bizi biz yapan en güzel türküleri seslendirdi.

 

DOĞU’DAN BATIYA UZANAN TÜRKÜLER

Türkü severlerin ilgi gösterdiği konser, Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Konser iki bölümden oluştu. Koro konserin ilk bölümünde doğudan batıya uzanan bir türkü yelpazesinde Anadolu’nun birbirinden güzel türkülerini seslendirdi. Koro her iki bölümde “Gerizler başından hoplayamadım, Edremit’in Gelini, Elinizden Elinizden, Merdivanım Kırkayak, Bağa Girdim Üzüme, Kaçma Güzel Kaçma, Çeşme Başında Yarimi Beklerim, Havada Turna Sesi Var, İbrişim Örmüyorlar, Bu Dağda Maral Gezer, Kaleden Kaleye Şahin Uçurdum”  türkülerini seslendirdi. İkinci bölümünde ise koristlerin solo performanslarına yer verildi. Koro ve solo performansların başarısı alkışlarla karşılandı.

 

TÜRKÜLERE EŞLİK EDİP, HALAY ÇEKTİLER

Konserin sonunda koro Diyarbakır ve Bitlis yöresine ait üç güzel halay ile final yaptı. Türkülere alkışlarıyla eşlik eden vatandaşlar zaman zaman ayağa kalkarak halay çekti. Konserin sonunda THM Koro Şefi Nuray Polat Gündoğan’a teşekkür çiçeği takdim edildi.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑