parkinnn

Güncel

Cemalettin Kaflı'dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlama Mesajı

Adalet ve Kalkınma Partisi  İlçe  Başkanı Cemalettin Kaflı, “Şahsım ve teşkilatım adına ülkemizin ve tüm dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü içtenlikle kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi. AK Parti G

7 Mart 2014 Saat: 13:06
Cemalettin Kaflı'dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlama Mesajı
Cemalettin Kaflı'dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlama Mesajı
Adalet ve Kalkınma Partisi  İlçe  Başkanı Cemalettin Kaflı, “Şahsım ve teşkilatım adına ülkemizin ve tüm dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü içtenlikle kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.
AK Parti Gebze İlçe Başkanı Cemalettin Kaflı, “Şahsım ve teşkilatlarım adına ülkemizin ve tüm dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü içtenlikle kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.
AK Parti Gebze İlçe Başkanı Kaflı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. İnsanın dünyaya gelmesiyle birlikte ilk gözünü açtığı, şekil aldığı ortam, milli ve manevi değerleri kazandığı okulun şüphesiz aile olduğunu kaydeden Kaflı, “Bu kurumda çocukların eğitiminde birinci derecede etkili olan da annelik vazifesi ile kadındır. Kadın, zarif, fedakâr, duygusal zekâsı ile en ince ayrıntıları bile düşünebilen, elinin değdiği ortamda fark edilen önemli bir bireydir. Toplumun her alanda daha ileri seviyeye ulaşabilmesi için bu değerleri taşıyan kadınımız, okumalı, iş veya meslek sahibi olmalı, aslî vazifeleriyle bunları dengeleyerek elbette dilediği kadar çalışmalı ve faal olmalıdır. Buna gerçekten çok ihtiyaç vardır. Toplumun bir tarafını yükseltirken, diğer tarafını ihmal etmek toplumu yaralar. Geçmiş dönemlerde kadınlar kadılık, müderrislik, vaizlik, şairlik, vezirlik, müşavirlik, Divan-ı Mezâlim başkanlığı gibi çok değişik görevler almıştır. Eski Türk devletlerinde hakan ve hatun etkinliklere birlikte katılıp, beraber anılmışlardır. Yine Hz. Peygamberimiz ve Hz. Ömer dönemlerinde çeşitli vazifeler alıp, serbest ticaret yapabilmişlerdir. Hele Kurtuluş Savaşımızdaki cehd ve gayretleriyle hayat kaynaklarını işletmişlerdir. Özellikle diğer dünya devletlerinden çok önce seçme, seçilme hakkı elde ederek, aktif bir şekilde toplumsal hayata katılma fırsatı bulmuşlardır. Ancak bu geliştirilememiştir” ifadelerini kullandı.
Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti’nin kuruluşundan itibaren “Kadınsız bir siyaset, kadınsız bir demokrasi sadece kadınlar için değil, bütün toplum için bir eksikliktir” diyerek bu alanda ciddi çalışmalar yapılmasını sağladığını belirten Kaflı şöyle devam etti:
“İlk kez Ak Parti döneminde kadına yönelik her türlü şiddet ciddiyetle ele alınmış, derinlemesine araştırmalar yapılmış ve yasal düzenlemeler gerçekleştirilmiştir. AK Parti iktidarı olarak kadın haklarını samimi ve kararlı şekilde savunduk. Kadının siyasette yer alması için en önemli mücadeleyi biz verdik. Şu anda parlamentoda 79 kadın vekil bulunurken, bunun 46’sı AK Parti grubunda görev yapmaktadır. Ayrıca AK Parti olarak sadece TBMM’de değil, il genel meclislerinde, belediye meclislerinde de kadınların daha fazla yer almasını sağladık. Fakat biz bütün bunlara rağmen bunları yeterli görmüyoruz. Daha fazla kadının siyasette karar mekanizmalarında yer alması için samimi çaba gösteriyoruz. AK Parti Kadın Kolları 81 ilde, tüm ilçelerde ve beldelerde teşkilatlanmış olup, tüm seçim sandıklarında AK Partili hanımlar görevlidir. Parti teşkilatlarının ana kademesinde ve gençlik kollarında da kadınlar yer almaktadır. Şu anda dünyada kadınların en örgütlü olduğu yapıyız. Eskiden 8 Mart’lar kadın sorunlarının sadece dile getirilip, çözüm için somut adımların atılamayıp dilde kaldığı kutlama günlerinden ibaret kalırken, şimdi hayata geçirilen projeleri anlatabiliyor, varsa eksikleri üzerinde konuşup çözümler üretiyor ve memnuniyetleri yaşıyoruz. Artık kadınlarımız talep ve özlemlerini 8 Mart’larda kararlılıkla dile getirebiliyorlar. Dünyada savaş, töre, terör, şiddet, fakirlik, suistimal gibi süreçlerden en fazla etkilenen kadınlar ve çocuklar olduğu için kadınların üzerinde hassasiyetle duruyoruz. Sayın Başbakanımız ‘Elbette bu konu sadece hukukî düzenlemelerle ve niyet beyanlarıyla ulaşılabilecek bir hedef değildir. Öncelikle kadınların zaten sahip oldukları haklarını kullanmalarına ve hayata geçirdiğimiz projelere karşı bilinçli bilinçsiz engelleri aşmak durumundayız. Bu konuda bir zihniyet reformu ve kültürel değişime ihtiyaç vardır. Kadına karşı cinsiyet ayrımcılığı yapmak ırkçılıktan daha ilkel bir durumdur. Kadına yönelik şiddet vicdansızlıktır, insafsızlıktır, hiç tereddüt etmeden söylüyorum; alçaklıktır. Biz tarih boyunca kadınları baş tacı eden ‘Cennet anaların ayakları altındadır’ fikrindeki bir medeniyetin temsilcileriyiz’ diyor. Muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmak için çağdaş, modern ve özgürlükler ülkesi olmanın en önemli şartlarından biri de her türlü ayrımcılığı ortadan kaldırmaktır.”
İnsanı yüceltme anlayışıyla aile kurumunun temel taşı, değerlerin temsilcisi ve koruyucusu olan kadınlara imkânları hazırlamanın kadın-erkek herkesin ortak sorumluluğu olduğunu ifade eden Kaflı, şunları dedi:
“8 Mart’ların birlik ve beraberliğimizi pekiştirmesi en önemli temennimizdir. Bu inançla, şahsım ve teşkilatım adına, ülkemizin ve tüm dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü içtenlikle kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑