ak darıca
ak parti gebze

Siyaset

CHP’Lİ ÇİLER: “VERGİDE YAPILANDIRMA YAPILSIN, ÜRETEN NEFES ALSIN!”

CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada ekonomik daralmanın sahadaki etkilerine dikkat çekti.

15 Nisan 2026 Saat: 16:26
CHP’Lİ ÇİLER: “VERGİDE YAPILANDIRMA YAPILSIN, ÜRETEN NEFES ALSIN!”
CHP’Lİ ÇİLER: “VERGİDE YAPILANDIRMA YAPILSIN, ÜRETEN NEFES ALSIN!”

Son yıllarda artan maliyetler, daralan piyasa koşulları ve finansmana erişimde yaşanan sıkıntıların esnafı ciddi bir darboğaza sürüklediğini ifade eden Çiler, vergi borçlarının ödenemez noktaya geldiğini vurguladı.

Vergi yapılandırmasının bir tercih değil, zorunluluk hâline geldiğini belirten Çiler, “Devlete borcunu ödemek isteyen ancak mevcut ekonomik şartlar nedeniyle bunu gerçekleştiremeyen vatandaşlarımıza bir çıkış yolu sunulmalıdır” dedi.

Yapılandırmanın sadece borçların tahsilini kolaylaştırmayacağını, aynı zamanda piyasaya yeniden hareket kazandıracağını ifade eden CHP’li Çiler, bu adımın ekonomiye “can suyu” olacağını söyledi.

Öte yandan düzenli vergi ödeyen mükelleflerin de unutulmaması gerektiğini belirten Çiler, bu kesime yönelik indirim ve teşviklerin hayata geçirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Konuşmasının sonunda tüm kesimlere çağrıda bulunan Çiler, “Bugün atılacak doğru adımlar yarının iflaslarını önler, üretimi ve istihdamı korur. Geliniz; tacirin, tüccarın, sanayicinin ve esnafın yanında olalım” ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑