parkinnn

Kültür

CHP’li Kaplan’dan Anneler Günü mesajı

Bugün Dünyanın en zor ve ulvi görevlerinden birini üstlenmiş, iyiliğin, şefkatin, fedakârlığın, merhametin ve koşulsuz sevginin timsali olan annelerimizin “Anneler Günü”nü kutlamanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz.

9 Mayıs 2014 Saat: 19:03
CHP’li Kaplan’dan Anneler Günü mesajı
CHP’li Kaplan’dan Anneler Günü mesajı

Bugün Dünyanın en zor ve ulvi görevlerinden birini üstlenmiş, iyiliğin, şefkatin, fedakârlığın, merhametin ve koşulsuz sevginin timsali olan annelerimizin “Anneler Günü”nü kutlamanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Annelik yeri doldurulamayan, değeri hiçbir şeyle ölçülemeyen, dünyadaki en yüce duygulardan biridir.Karşılıksız sevginin en güzel örneklerini veren annelerimiz sonsuz bir sevgi ve özveri ile bizlere geleceğimize uzanan yolda rehberlik eden ilk öğreticilerimizdir.

Sevgi ve şefkatle, fikren ve bedenen sağlıklı nesillerin yetiştirilmesinde büyük bir sorumluluk üstlenen annelerimiz, aile ve toplum hayatının temel direğini oluşturmaktadır. Taşıdığı büyük sorumluluğun ötesinde, bu sorumluluğa tüm varlığını adayan annelerimiz dünyanın en güzel, en temiz, en masum duygularını taşırlar.

Ülkemizde kadının yeri, annelerimiz;

“Türkiye’de kadınların eğitim düzeyi yükseldikçe, kadının istihdama katılımı artıyor. Aynı şekilde teknoloji seviyesi yükseldikçe kadın istihdamı ilerliyor. Bu aslında bizim hangi yolda yürümemiz gerektiğini çok güzel ortaya çıkarıyor. Kadının statüsündeki artışla Türkiye’nin kalkınması birebir örtüşüyor...” Türkiye’de okuryazar olmayanların yüzde 75,5’ini kadınlar oluşturuyor. Hala 5 kadından biri, yani yaklaşık 6 milyon kadın, okuma yazma bilmiyor. Bunun yanında, kadınların yüzde 22’ si okur yazar ama herhangi bir eğitim kurumundan mezun değil, yüzde 38’i ilkokul, yüzde 8’i ortaokul ve dengi okul, yüzde 11’i lise ve dengi okul ve sadece yüzde 4’ü yüksek okul ve fakülte mezunu. Unutulmamalıdır ki kadınların toplumsal yaşamda erkeklerle eşit temsil edildiği, ekonomik özgürlüklerini elde ettiği, tüm karar süreçlerinde etkin olarak yer aldığı bir toplum çağdaşlığın vazgeçilmez koşuludur. Ülkemizin gelişmesinde ve çağdaşlaşmasında kadının rolü erkeğin rolünden daha fazladır. 

Bu duygularla, baş tacımız, en değerli varlığımız annelerimizi sevgi ve saygıyla selamlıyor, sadece anne olan değil, yüreği annelik hisleriyle dolu olan tüm kadınların Anneler Günü'nü kutluyorum

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑