parkinnn

Eğitim

Çocuklara sigaranın zararları anlatıldı

Sağlık İşleri Şube Müdürlüğü, okullarda hem çocuklara hem de velilerine sağlıklı yaşam konusunda eğitim çalışmaları yapıyor

11 Haziran 2015 Saat: 10:24
Çocuklara sigaranın zararları anlatıldı
Çocuklara sigaranın zararları anlatıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sağlık İşleri Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen, okullarda 6. sınıf öğrencilerine sağlıklı yaşam ve sigaranın zararları, velilere ise ergen sağlığı seminerleri devam ediyor. Kocaeli’nde 2015 yılında 44 okulda 53 seansta 3 bin 544 öğrenciye ulaşıldı. Halk sağlığı eğitimlerinde ise 95 seansta 3 bin 478 kişiye bilgi aktarıldı.

 

ÇOCUKLARA SİGARANIN ZARARLARI ANLATILDI

Çocuklara sağlıklı yaşam için düzenli spor yapmaları, uyku düzenine dikkat etmeleri, hijyen ve sigaranın sağlığımıza yaptığı zararlar, pasif içiciliğin çocuklara etkileri, sigaranın ülke ekonomisine verdiği zarar anlatıldı. Ayrıca çocuklara sigara gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durmaları için mutlaka spor yapmaları, drama, müzik gibi sanat etkinlikleriyle uğraşmaları söylendi.

 

VELİLERE ERGEN SAĞLIĞI ANLATILDI

Velilere ise ergen sağlığı başlığı altında çocuklarda büyüme-gelişme, ergenin genel fiziksel özellikleri, hijyen, uyku düzeni, ergenlikte beslenme, kötü alışkanlıklardan çocukları koruma, sporun önemi ve ergenlikte iletişimin önemi anlatıldı.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑