parkinnn

Güncel

Çöpten Elektrik Üretimi Başlıyor

Bir süre önce temeli atılan çöpten enerji üretim tesisi, eylül ayında hizmete girecek.

5 Ağustos 2015 Saat: 16:45
Çöpten Elektrik Üretimi Başlıyor
Çöpten Elektrik Üretimi Başlıyor

Sivas Belediyesi tarafından bir süre önce temeli atılan çöpten enerji üretim tesisi, eylülayında hizmete girecek.

10 BİN EVE ÇÖPTEN ELEKTRİK

Bir süre önce temel atma töreni gerçekleştirilen çöpten enerji üretim tesisinde çalışmalar devam ediyor. Belediye Başkanı Sami Aydın ile başkan yardımcıları 10 bin eve ve 30 bin kişiye enerji sağlaması planlanan çöpten enerji üretim tesisi inşaatındaki çalışmaları yerinde inceledi.


EYLÜL AYINDA SİVAS'IN ÇÖPÜ ENERJİYE DÖNÜŞECEK

Tesisle ilgili bilgiler veren Belediye Başkanı Sami Aydın, çöp alanını ıslah ederek yer altına döşenen borularla bu alanda oluşan metan gazlarını topladıklarını belirterek, "Buradan elektrik enerjisi elde edeceğiz. Aşamalı olarak 1.4 megabaytla başlayıp, 4 megabayta kadar bu artarak devam edecek. 4 megabaytta 30 bin nüfuslu bir şehrin enerjisini karşılayacak bir potansiyele ulaşacak.

YEŞİL ALAN OLACAK

Böyle bir alanın ıslah edilmiş olması, buranın daha sonra yeşil bir alana dönüştürülmesi ve elde edilen ısılardan sera yani tarımla ilgili yatırımlar da yapmak istiyoruz. Eskiden kilometrelerce öteden bu alana yaklaştığınızda kokudan adeta o bölgeye yanaşamazdık. Aynı zamanda çok yangın çıkıyordu.

BİR TAŞLA İKİ KUŞ

Çok ciddi bir kirlilik oluşturan bölgenin hem kirlilikten kurtarılması hem de ülke ve şehir ekonomisine çok farklı alanlarda katkı sunacak konuma getirilmesi şehrimiz adına büyük bir kazanç olarak görüyoruz. Çöp depolama alanında makineler monte edilmeye başlandı. Makinaların kuruluş aşamasına geçilmiş durumda. Eylül ayının sonuna kalmadan burada enerji üretimine başlamış olacağız" dedi.


Başkan Aydın ve beraberindekiler daha sonra yapımı devam eden Özgecan Hanımlar Kültür Merkezi ve diğer yatırımları da yerinde gezerek incelemelerde bulundu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑