parkinnn

Güncel

Cumurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Erdoğan idam konusu ile ilgili "bana geldiğinde ben onaylarım ama parlementodan çıkmaz ise bunun için de referandum yaparız. dedi.

24 Şubat 2017 Saat: 17:13
Cumurbaşkanı Erdoğandan önemli açıklamalar
Cumurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı'ndaki toplu açılış törenindeki konuşmasında, 220 milyon lira tutarındaki kamu, belediye ve özel sektör yatırımlarının şehre hayırlı olmasını diledi.

Açılışı gerçekleştirilecek eserler arasında, eğitimde 145 derslik, 620 öğrenci kapasiteli pansiyon, 200 öğrenci kapasiteli erkek öğrenci yurdu, bir spor salonunun bulunduğunu belirten Erdoğan, sağlık alanındaki yatırımlar hakkında bilgi verdi.

TOKİ'nin altyapı ve çevre düzenlemeleriyle birlikte 141 konutu, AFAD'ın 34 dersliği ve Soma Akşemsettin Camisi'ni tamamladığını, belediyelerin spor tesislerini, sağlık ocaklarını, çevre düzenlemelerini, çeşitli hizmet binalarını şehre kazandırdığını bildiren Erdoğan, özel sektörün zeytincilik, sütçülük, soğuk hava depoculuğu, alabalık, gübre, kuruyemiş gibi alanlarda gerçekleştirdiği yatırımları da hizmete açtıklarını söyledi.

Bugüne kadar hiçbir gücün önünde eğilmediklerini, sadece Allah'ın huzurunda rükuda ve secdede eğildiklerini vurgulayan Erdoğan, alandakilere "Bundan sonraki süreçte de sizlerle beraber el ele, dimdik bu yürüyüşümüzü devam ettireceğiz." diyerek seslendi.

Erdoğan, son 14 yılda Manisa'nın 18 milyar liralık yatırımla yepyeni bir çehreye kavuştuğunu, şimdi ise yeni yatırımlarla Manisa'nın daha büyük hedeflere doğru ilerleyeceğini kaydetti.

İstanbul-İzmir otoyolunun aynı zamanda bir "Manisa Projesi" olduğunu, 6,5 milyar dolarlık bu dev projenin etap etap hizmete girmeye başladığını anlatan Erdoğan, Osmangazi Köprüsü'nün açılışının yapıldığını anımsatarak, bu yatırımların hepsinin 16 Nisan'ın öncü haberleri olduğunu söyledi.

Ankara-İzmir hızlı tren projesine de değinen Erdoğan, "Ankara-Afyon-Uşak-Manisa-İzmir hızlı tren hattı bölüm bölüm inşa ediliyor. Bu hat devreye girdiğinde Ankara-Manisa arası 3 saatin de altına düşüyor. Rabbim bu ülke için, bu millet için taş üstüne taş koyan herkesten razı olsun." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Manisa'nın her dönemde bu coğrafyanın üreten eli, düşünen beyni, savaşan kolu, yürüyen bacağı olduğunu ifade ederek, "Şehrimizin 2015 yılından bu yana terörle mücadelede asker ve polis olarak 21 şehidi var. Son El Bab operasyonunda da Manisa'nın 3 gazisi bulunuyor. Bu vesileyle tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz." diye konuştu.

MEVCUT SİSTEMLE TÜRKİYE HEDEFEİNE ULAŞABİLSEYDİ...

"Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini ülkemizin ve milletimizin geleceği için istiyoruz. Bunun mücadelesini veriyoruz. Eğer mevcut sistemle Türkiye'nin hedefine ulaşabileceğine, eskiden beri yaşadığı sorunları çözebileceğine inansaydık emin olun anayasa değişikliği konusunda en küçük bir adım atmazdık."

"Birileri diyor ki 'Türkiye'nin bu kadar sorunu var, bunları çözmek için uğraşmak yerine niçin yönetim sistemini değiştiriyorsunuz?' İşte tam da bu sebeple değiştiriyoruz. Türkiye'nin sorunlarının çözümü, şahısların inisiyatiflerine kalmasın diye yönetim sistemini değiştiriyoruz. İstikrarın ve güvenin teminatı şu veya bu kişi değil, bizzat sistemin kendisi olsun diye anayasa değişikliğini istiyoruz."

Nasreddin Hoca ne dedi: Dam düştüğünde doktor arayanlara bana doktor değil damdan düşen birini bulun dedi. İşte biz damdan düştük. Düşünün Merkez Bankası'na atama yapacağım zaman çok donanımlı bir arkadaşımı getirecektim. O dönem ki Cumhurbaşkanı olmaz dedi. Doktorası bu alanda. Yapmadı be! Arkasından ikinci bir teklif yaptım. Şu anda Başbakan Yardımcımız olan Mehmet Şimşek'i teklif ettim. Bu da olmaz dedi. Niye olmaz? Ben böyle uygun gördüm onun için olmaz. Dedim, eşi başörtülü sanıyorsanız ondan mı olmaz. Neden zihniyet uymuyor! İdeolojik bakıyor. Peki bu zihniyet ne yaptı; aynı zihniyetten olduğu halde rahmetli Ecevit'e kitap fırlattı. Bunlar sırf kendi çıkarlarını daha iyi koruyabilmek adına gücü vem mevkiyi dağıtırken bunun millete olan maliyetini umursamadılar.

"Mevcut sistem dünkü Türkiye'nin dahi ihtiyaçlarını karşılayamıyordu. Böyle bir sistemle devam etmek göz göre göre ülkeyi krizlerin, çekişmelerin, kavgaların pençesine terk etmek demektir. Şimdi birileri diyor ki 'İşte 10 yıldır işler tıkır tıkır yürüyor, sorun çıkmıyor.' İyi de bunun kerameti sistemden kaynaklanmıyor ki. Son değişikliği şahsıma bağlayanlar var. Şahsi fedakarlıklarla yürüyen bir sistemde ısrar ederek kendi kendileriyle çelişiyorlar. Biz bu sistemi sadece ve sadece milletimiz için istiyoruz. Türkiye hedeflerine daha kolay ulaşabilsin diye istiyoruz."

Biz bu sistemi milletimiz için Türkiye'nin hedeflerine ulaşabilsin diye istiyoruz.

TEK ADAMCILIK CHP'DE VAR

Tek adam  diyorsanız, tek adamcılık CHP'de var. CHP'nin il başkanları o ilin valisiydi. Gençler babalarınıza, dedelerinize sorun onlar söylesin. Tek particilik, tek adamcılık böyle götürdüler. Türkiye terör örgütleriyle mücadelesini daha güçlü sürdürebilsin diye yeni yönetimi istiyoruz. Bölgesinde ve dünyada daha etkin bir hale gelebilsin diye bunu istiyoruz. Dünyada en gelişmiş ülkelerin 52'si Başkanlık sistemiyle yönetiliyor.

ÇÖKERTİRİZ

Kimse bizim topraklarımız üzerinde operasyon yapamaz. Bunları der dest edeceğiz

16 NİSAN SİZİN GÜNÜNÜZ

Şimdi geldim gençlere sizin gününüz. 16 nisan'da bunlara cevap vereceğiz.Hazır mısınız.  16 Nisan parlementonun kapısını gençlere açma günüdür. Ben gençliğime güveniyorum. Siz 15 temmuz'da siz kendinizi ispatladınız.  Dışarıda 22-25 yaşlarında sCEolar var . gençlerine güvenmeyen geleceğine güvenmiyordur. kapı kapı dolaşmaya hazır mısınız.

16 Nisan'ın akşamı özellikle Manisa'yı takip edeceğim.

Unutmayın siz 21 yaşında bir çağı kapatıp bir çağ açan ecdadın torunlarısınız dedi.


BU BİR MİLLİ BİRLİK SEFERBERLİĞİDİR

Ben huzurlarınızda AK Parti'nin sayın genel başkanına, MHP'nin sayın genel başkanına huzurunuzda teşekkür ediyorum. Her iki partinin Meclis'teki grubuna teşekkür ediyorum. Dik durdular, 339'u yakaladılar. Sayın genel başkanlar ve ekipleri yaptı.  AK Parti'ye gönül veren kardeşlerim, MHP'ye gönül veren kardeşlerim, CHP'ye gönül veren kardeşim, hatta ve hatta HDP'ye gönül veren kardeşlerime sesleniyorum; bu milli birlik seferberliğidir, gelin birleşelim. Gelin 16 Nisan'da halledelim.
 

İDAM İÇİN REFERANDUMA GİDERİZ

Marmaris'te facetime'dan duyuruyu yaptığımda meydanlara döküldüğünüzde çok duygulandım. İlk işim İstanbul'a gelmek oldu. Halkımla bütünleştik ve oradan bütün operasyonu yönetmeye başladım. Anlamlı bir geceydi. Fazla sürmedi. 16-17 saatte ulaştık. Siz göğsünüzü F-16'lara seferber ettiniz.

"Ben şuna inanıyorum, idam talebi parlamentoya gelecek. Temennim odur ki parlamentodan geçtiği anda bana geldiğinde ben bunu onaylarım. Fakat bir sıkıntı, anayasa değişikliği gerektiriyor. İşte ayın 16'sı aynı zamanda bunun da bir cevabı olacak. Gerekirse, şimdiden bir şey daha söylüyorum, bunun için de bir referandum yolu açabiliriz. Eğer parlamentodan bu çıkmıyorsa anayasa değişikliği için bir referandum talebini şimdiden hatırlatıyorum. İnşallah onun için de ne yaparız, yine millete gideriz."

 

 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑