parkinnn

Dünya

DAEŞ Temur’u Esed’e teslim etmiş

Suriyeli muhaliflerin heyet başkanı el-Zoubi, DAEŞ’in Palmira’dan çekilerek Esed’e teslim ettiğini açıkladı.

28 Mart 2016 Saat: 16:58
DAEŞ Temur’u Esed’e teslim etmiş
DAEŞ Temur’u Esed’e teslim etmiş

Suriye'de dünyanın yakından takip ettiğiTedmur operasyonuyla ilgili çarpıcı bilgiler ortaya çıktı. 3 haftadır antik kentin geri alınması için DAEŞ'le çatışan Esedrejiminin her zamanki gibi ittifak yaptığı, bu anlaşma sonucu DAEŞ'in Tedmur'u teslim ederek Rakka ve Deyruz Zor'da çekildiği belirtildi.

Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi Heyeti Başkanı Esad Avz el-Zoubi, DAEŞ’in Tedmur kentinden tamamen çekilmesinin Esed rejimi ile yapılan bir anlaşmayla gerçekleştiğini açıkladı. 

DEYR EZ ZOR’DAN DA ÇEKİLECEK

DAEŞ’in siyasi müzakerelerde rejimi rahatlatmak için böyle bir hamle yaptığını belirten el-Zoubi, önümüzdeki günlerde de Deyr’uz Zor’u Esed rejimine teslim edeceğini ifade etti.

HEM İTTİFAK HEM ÇATIŞMA

Her ne kadar dünyada Esed rejiminin büyük bir operasyon sonrası tarihi PalmiraKalesi’nin bulunduğu Tedmur’u başarıyla ele geçirdiği yankılansa da  Esed’e yakın kaynaklardan bunun DAEŞ’in çekilmesiyle gerçekleştiği bilgisi sızdı. Esed ve DAEŞ rejimi zaman zaman birbiri ile çatışsa da siyasi ve ekonomik anlamda birçok anlaşma yapıyor.

 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑