parkinnn

Eğitim

Dağdeviren’den,Öğrencilere Gazetecilik dersi

DAĞDEVİREN GENÇ GAZETECİLERE KONUŞTU: “Gazetecilik Çay Taşımakla Başlar” Kocaeli Üniversitesi(KOÜ) İletişim Fakültesi mezunlarından Murat Dağdeviren deneyimlerini öğrencilere aktardı.

7 Nisan 2014 Saat: 17:23
Dağdeviren’den,Öğrencilere Gazetecilik dersi
Dağdeviren’den,Öğrencilere Gazetecilik dersi

Demokrat Gebze Gazetesi’nin imtiyaz sahibi Murat Dağdeviren, gazetecilik alanındaki deneyimlerini bugün KOÜ İletişim Fakültesi öğrencileriyle paylaştı.

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi 3 Mayıs Amfisi’nde gerçekleştirilen söyleşiye Demokrat Gebze Gazetesi’nin imtiyaz sahibi Murat Dağdeviren, KOÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Füsun Alver, Yrd. Doç. İhsan Karlı, Yrd. Doç. Betül Pazarbaşı, Yrd. Doç. Selma Koç Akgül, Araştırma Görevlileri ve öğrenciler katıldı.

YEREL BASIN MESLEĞE İLGİMİ ARTTIRDI

Üniversite ikinci sınıf öğrencisiyken gazeteciliğe stajyer polis muhabiri olarak başlayan Murat Dağdeviren, bu işe hiçbir maddi beklentisi olmadan, sadece işi öğrenme amacı taşıyarak başladığını söyleyerek, ‘’ Yerel basında çalışmaya başlamamla birlikte mesleğe olan ilgimin daha da arttığını fark ettim. Öğrenciyken kendimi ünlü gazetecilerden biri sanıyordum fakat işe ilk başladığım gün müdürümün benden çay istemesiyle tüm gerçekleri öğrendim’’ dedi.

BAŞARININ ANAHTARI ÇOK ÇALIŞMAK

İletişim Fakülteleri’nde rekabetin diğer fakültelere göre daha fazla olduğunu ifade eden Murat Dağdeviren, ‘’İletişim Fakülteleri’nden on bine yakın kişi mezun olurken sektörde ihtiyaç sadece yüz kişi. Bu yüz kişiden biri olmak için sadece mezun olup diploma sahibi olmak yeterli değil. Kendimizin diğer kişilerden farklı olduğunu bir şekilde kanıtlamamız gerek, bunun için de çok çalışmalıyız ve kendimize farklı özellikler kazandırmalıyız’’ şeklinde konuştu.

GENÇ GAZETECİLERE TAVSİYELER

Önceden kendisinin oturduğu sıralarda şu an eğitim gören öğrencilere zamanın değerli olduğunu ve her dakikasını faydalı bir şekilde değerlendirmeleri gerektiğini vurgulayan Dağdeviren, ‘’Gazetecilik Bölümü çok değerli bir bölüm. Yeter ki kendi eksikliklerimizi görelim ve bunları düzeltmeye yönelik çalışalım. Şimdiden alternatif iş olanaklarını araştırıp, yaz için staj yapacağımız yerler bulup kendimizi mezun olduğumuz döneme kadar donanımlı hale getirmeliyiz’’ diyerek sözlerini noktaladı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑