Ana Manşet Reklam

Güncel

Darıca’lı Çocuklar “Başöğretmen ATATÜRK’ü unutmadı

Darıca’lı Çocuklar Öğretmenler Gününde “Başöğretmen ATATÜRK’ü unutmadı. Baş Öğretmen ATATÜRK’e 2023 Mektup” yazarak Dünya rekoru kırdı.

25 Kasım 2022 Saat: 16:14
Darıca’lı Çocuklar “Başöğretmen ATATÜRK’ü unutmadı
Darıca’lı Çocuklar “Başöğretmen ATATÜRK’ü unutmadı

Kocaeli’nin Darıca ilçesinde eğitim gören 2023 Öğrenci tarafından Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıldönümü olan 2023 yılını karşılamak adına, Öğretmenler gününde 2023 öğrencinin Başöğretmen ATATÜRK’e ithafen yazdığı 2023 mektupla Dünya rekoru kırıldı.

 

Kocaeli’nin Darıca İlçesinde İşadamı Güven Altay ve Gazeteci Yüksel Ercan tarafından organize edilen Yasemin Kara ve Emine Akı Eke isimli öğretmenler tarafından hayata geçirilen Pınar Demirel-Can Şarlan ve Ayşe Sağlamlı’ında destek verdiği “Başöğretmen ATATÜRK’e 2023 yılında 2023 Mektup” isimli proje Dünya Çocuk Rekorları tarafından da tescil edildi.

3 AYLIK BİR ÇALIŞMA SONRASI

2023 yılının Ağustos ayında İş İnsanı Güven Altay ve Gazeteci Yüksel Ercan gözetiminde başlayan proje ile ilgili olarak Emine Akı Eke ve Yasemin Kara isimli öğretmenlerin koordinasyonunda, Kocaeli’nin Darıca ilçesinde var olan 14 mahalledeki evlerde bulunan 2023 evdeki 2023 öğrenciye Başöğretmen ATATÜRK’e mektup yazmaları için matbu kağıtlar bırakıldı.

3Aylık bir süre zarfında matbu evrakların bırakıldığı evlerdeki öğrencilerden toplanan 2023 mektup Organizasyon heyeti tarafından tasnif edildikten sonra Dünya Çocuk Rekorlarına başvuru yapıldı.

PROJE TESCİL EDİLDİ

Proje Dünya Rekoru heyeti tarafından yapılan değerlendirme sonrası tescil edilen Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100.yılı olan “2023 yılında Başöğretmen ATATÜRK’e 2023 Mektup” organizasyonu çerçevesinde 23 Kasım 2023 Çarşamba günü dünya Çocuk Rekorları Hakemi Av.Uğur Demircan tarafından tescil edilerek dünya rekorunun sahibi oldu.

 

Rekor ile ilgili düzenlenen törende İş insanı Güven Altay, Gazeteci Yüksel Ercan Öğretmenler Emine Akı Eke-Yasemin Kara, Destekçiler Pınar Demirel-Can Şarlan ve Ayşe Sağlamlı ve mektupları yazanları temsilen öğrenciler ile birlikte Dünya Çocuk Rekorları hakemi Uğur Demircan’da hazır bulundu.

 

GÜVEN ALTAY: CUMHURİYETİNİZİN 100. KURULUŞ YILI ŞİMİDEN KUTLU OLSUN

Tören Sırasında bir konuşma yapan İş İnsanı Güven Altay uzunca süren  bir emeğin sonucu ortaya çıkan 2023 mektup  hakkında şunları söyledi: “Sevgili öğrencilerimiz  başta olmak üzere tüm milletimizin gelecek yıl kutlayacağımız Türkiye Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yıldönümünün ilk etkinliğini Darıcalı çocuklarla başlatalım dedik. Öğretmenlerimizin bu kutlu gününü ve Cumhuriyetimizin 100. yılını şimdiden tebrik ediyorum, Vatan topraklarını bize emanet eden Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü bir kez daha rahmet ve minnet ile anıyorum” dedi.

 

YÜKSEL ERCAN: DÜNYA DURDUKÇA TÜRKİYE CUMHURİYETİ VAR OLACAK

Organizasyona destek veren YÜKSEL ERCAN MEDYA GRUP başkanı Gazeteci Yazar Yüksel Ercan’da tören sırasında yaptığı konuşmada “ Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılı olan 2023 yılında Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’e Dünya Öğretmenler Gününde mektup yazan 2023 öğrencimizi kutluyorum, Başöğretmen ATATÜRK’ün şahsında tüm öğretmenlerimizin gününü kutluyorum, Böylesine harika bir organizasyonu gerçekleştiren Güven Altay’a, Yasemin Kara-Emine Akı Eke öğretmenlerime, Pınar Demirel-Can Şarlan ve Ayşe Sağlamlı’yı da tebrik ediyorum, Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti” diye konuştu.

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑