parkinnn

Güncel

Darıca Osman Gazi Kavşağı Faaliyette

Büyükşehir Belediyesi Yahya Kaptan’ın ardından bu yıl ki ikinci köprülü kavşak çalışmasını da hizmete sundu Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Ulaşım Master Planı kapsamında yatırım programına aldığı Darıca Aşıroğlu K

1 Şubat 2014 Saat: 16:54
Darıca Osman Gazi Kavşağı Faaliyette
Darıca Osman Gazi Kavşağı Faaliyette

BAKAN IŞIK KATILDI

İnşaatı devam eden Marmaray hattı ve bu kapsamda yapılacak olan Osmangazi İstasyonu’na da 250 metre mesafede yer alan köprülü kavşağın faaliyete geçiş törenine Bilim Sanayive Teknoloji Bakanı Fikri Işık,Kocaeli Milletvekilleri İlyas Şeker, Sibel Gönül, Mehmet Ali Okur, AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

FERHAT’IN DAĞLARI DELMESİ  GİBİ

Bakan Işık, Gebze’nin çok önemli bir ilçe olduğunu söyleyerek “Bizim hizmet aşkımız Ferhat’ın dağları delmesigibi bir şey. Herşeyin en güzeline layık olan halkımız için çalışıyoruz. Dağları delerek birçok hizmet geçekleştiriyoruz. Bölgede yapılan dalçık da çok büyük bir hizmet görecek.Gebze’nin Darıca’ya bağlantısını sağlarken bölgedeki trafik yoğunluğunu da azaltacak”dedi.

 

YENİ KAVŞAK ÇALIŞMASI

Yakın zamanda  bölgede yeni bir kavşak çalışması daha başlayacağının bilgisini veren Bakan Işık, “Bu yeni kavşakla da Beylikbağı, Darıca ve Gebze bağlantısı sağlamlaştırılmış  olacak. Marmaray’la Gebze’den halkalıya hızlı trenle de Gebze’den Ankara’ya kadar ulaşımı kolaylaştırmış olacağız”diye konuştu.

 

ÖZ KAYNAKLARIMIZLA

Medeniyet yolunda emin adımlarla ilerledikleri kaydeden Başkan Karaosmanoğlu ise Öz kaynaklarımızla borçlanmadan hizmet üretiyoruz. Halkımızın duaları ve bu yatırımlara sahip çıkmasıyla çok daha güzel hizmetler yapacağız.”dedi. Konuşmasını“Beraber yürüdük biz bu yollarda. Beraber ıslandık yağan yağmurda” şarklı sözleriyle tamamlayan Başkan Karaosmanoğlu, Darıca Aşıroğlu kavşağının isminin halkın talebi doğrultusunda Osman Gazi Köprülü Kavşağı olarak değitirdiklerini söyledi.

 

KAPLUMBAĞALARLA ŞEHİR TURU

Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı’nın söylediği birbirinden güzel eserlerle renklenen tören sonunda volswogenin kaplumbağa modeli otomobilleriyle Bakan Işık ve beraberindekiler  şehir turu attı.

 

KAVŞAK VE ALT GEÇİT

Darıca Osman Gazi Köprülü Kavşağı,  D-100 Karayolu üzerinde Aşıroğlu ve Ankara caddelerinin kesiştiği yerde bulunuyor. Proje kapsamında Aşıroğlu Caddesi ve Ankara Caddesi’nin kesiştiği noktada bir altgeçit yapıldı. 31 metre genişliğe sahip olan kavşağın tünel bölümü 140 metre dal-çık olarak düzenlendi. Çift yön çalışan yan yollar tek yöne çevrildi. 

 

140 METRE DAL-ÇIK OLACAK

Kavşağın iç kısmı 2x2 gidiş-geliş olurken, yan yollar ise tek yönde akacak. Kavşak Gebze-Darıca arasında kuzey-güney yönde bağlantıyla, D-100 trafiğini transit hale getirecek. Gebze ve Darıca yönüne gidecek araçlar ise yan yollar ve tünel üstündeki hemzemin kavşağı kullanarak istedikleri yöne gidebilecek.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑