parkinnn

Güncel

Darıca'da camiyi virane ettiler

GÖLGE- Darıca Bayramoğlu'nda bulunan Akanpınar Cami'nin yönetiminde söz sahibi olmak isteyen iki derneğin birbirine girmesi , cami cemaatinin tepkisini çekiyor, önceki dernek yönetimi ise demirbaşları sökerek kurs alanını kullanılmaz hale getirdi

28 Şubat 2020 Saat: 13:32
Darıcada camiyi virane ettiler
Darıca'da camiyi virane ettiler

Edininen bilgilere göre ; Bayramoğlu  Mahallesi , Fatih  Sultan Mehmed Caddesi üzerinde bulunan Akanpınar Cami'nde yönetimi elinde bulunduran   Rahmet Cami Derneği  yöneticileri, kendilerinden rahatsızlık duyan  yeni yönetimle anlaşamadı. Darıca Kaymakamlığı, Darıca Müftülüğü ve Darıca Emniyet'inin de müdahale ettikleri ilgiç olaylar içinde,  valiliğin oluruyla  Rahmet Cami Derneği yöneticilerinin hizmetine son verildi.

Gölge'ye cami kavgasını anlatan mahalle sakinleri , cami içinde  Halil Arpacı yönetiminde  ''Bayramoğlu Akanpınar Derneği '' ismiyle yeni bir dernek kurulduğunu , bunu hazm edemeyen Rahmet Cami Derneği yöneticilerinin ise camide ve kurs alanı içinde bulunan bütün demirbaşların yıkılıp tahrip edildiğini ileri sürdüler.

CAMİYE GELMEYİN

İddialara göre 2013 yılında cami içinde  ''Rahmet Cami Derneği '' ve  ''Akanpınar Cami Derneği '' isimleriyle iki dernek kuruldu. Bu dernekler camii cemaatinden sürekli para isterken, ''Yardım etmiyorsanız camiye gelmeyin.'' demeye başladılar. Dernek yönetimi ayrıca , 'Nejla Sadık Aypar Kur'an Kursu '' kurarak , kursuyerlerden yıllık beş bin lira para alma yoluna gitti.

KIRIP  DÖKTÜLER, SÖKTÜLER

''Görünürde 21 kursiyer var, ama 140 kişi kalıyor kursta. Haksız para kazanıyorlardı.'' şeklinde iddilarda bulunan  vatandaşlar ,  gelişmeleri şöyle anlattılar;  ''Bu camii mahalle halkının yardımları ve hayırseverlerin desteğiyle yapıldı. Ancak  bir cemaate mensup oldukları bilinen  bazı kişiler dernek kurarak adeta camiyi ele geçirdiler , çöktüler. Bir süre sonra cami cematiyle de ters düşmeye, camiden kovmaya, hakaretler etmeye başladılar. Kur'an kursuna İstanbul'dan talebeler gelmeye başladı. Mahallemizle hiç ilgisi olmayan insanlar gelip gitmeye başladı. Bu durumlardan rahatsız olduğumuz için ilgili mercilere şikayetlerde bulunduk. Kaymakamlık ve müftülük el koydu. Son olarak da yöneticilerin görevleri durduruldu. Bunu hazm edemeyen  dernek yöneticileri bir müslümanın yapmayacağı davranışları sergileyerek kurs içindeki tüm demirbaşlara zarar verdiler. Burası kamu alanıdır, kamu malına zarar verdiler. Herşeyi kırıp kullanılmaz hale getirdiler. Kalorifer peteklerini bile söktüler, çeşmelerin musluklarından, kapılara kadar kırıp döktüler. ''

HABERİN GALERİSİ Tüm Galeriler

Akanpınar Cami
Akanpınar Cami
Akanpınar Cami
Akanpınar Cami
Akanpınar Cami
Akanpınar Cami
Akanpınar Cami
Akanpınar Cami
Akanpınar Cami
Akanpınar Cami
Akanpınar Cami
Akanpınar Cami

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑