parkinnn

Güncel

Darıca'da şölen sürüyor

GÖLGE- Darıca Belediyesi tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen Şehirler ve Kültürler Kaynaşması, her akşam farklı bir il derneğinin gecesiyle devam ediyor. 2 Ağustos 2014 te şölene katılan tüm derneklerin katılımıyla, Mehteran Tak

13 Ağustos 2014 Saat: 19:40
Darıca'da şölen sürüyor
Darıca'da şölen sürüyor

GÖLGE- Darıca Belediyesi tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen Şehirler ve Kültürler Kaynaşması, her akşam farklı bir il derneğinin gecesiyle devam ediyor.

2 Ağustos 2014 te şölene katılan tüm derneklerin katılımıyla, Mehteran Takımı eşliğinde gerçekleşen kortej yürüyüşü ile başlayan etkinliklerde gece düzenleyen il dernekleri ülkemizin bütün güzelliklerini Darıca sahilde sergiliyor.

BİNLERCE İNSANI BİR ARAYA GETİRİYOR

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak , “2007 yılında 7 dernekle başlayıp,7 yılda ülkemizin bütün güzelliklerini yaşama ve yaşatma şansını yakaladığımız bu güzel etkinlikle ilçemizde sevginin, kardeşliğin ,dostluğun ve muhabbetin oluşmasına vesile olduğumuzu düşünüyorum Her yıl binlerce insanımızın katılımı ile büyüyerek ve yenilenerek halkımızın  büyük desteği ile  ülkemizin birliğine ve beraberliğine katkı sunan,farklı kültürlerin kaynaşmasına zemin oluşturan her yıl gelişerek üzerine koyan Şehirler ve Kültürler Kaynaşması artık tüm Türkiye tarafından bilinen bir marka haline geldi.” diyerek etkinliklerin önemine dikkat çekti.

TÜRKİYE’NİN BÜTÜN RENKLERİ DARICA’DA

Açılış gecesinin ardından sırasıyla sahne alan Çankırı,Yozgat, Eskişehir, Kastamonu, Sinop, Nevşehir , Konya,Ağrı, Kırşehir ve ığdır İl dernekleri sergiledikleri folklör gösterileri, yöresel ses sanatçıları, kendi yörelerine has yöresel oyunları ile hem eğlendi hem de sahili dolduran binlerce vatandaşa eğlenceli saatler yaşattı. Bu arada sahilin renkli simaları da şölenlere ayrı renk katıyor.Yöresel kıyafetleriyle Maraşlı Haydar Usta ve Darıca’nın maskotu pelikan sahilde başta çocuklar olmak üzere herkesin ilgi odağı haline geldi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑